Aύξηση τουριστών 10,2 % τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο: Άγγλοι, Γερμανοί και Ρώσοι




Ξεπέρασε το 10% η αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο της Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επισήμως από το αεροδρόμιο «Διαγόρας».
Η εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ήταν αναμενόμενη, δείχνει το μέγεθος της δυναμικής της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς και τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι θα καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τον Σεπτέμβριο έφτασαν με πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου 352.019 τουρίστες, έναντι 319.221 τον ίδιο μήνα πέρσι, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 10,2%.

Οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν είναι Άγγλοι και ακολούθησαν οι Γερμανοί, οι Ρώσοι, οι Σουηδοί, οι Ισραηλινοί, οι Πολωνοί και οι Ιταλοί.

Αναφορικά με την προέλευση των τουριστών, κατεγράφη μεγάλη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Γερμανία και τη Ρωσία, καθώς και από τις δύο χώρες σημειώθηκε αύξηση κατά περίπου 10.000 άτομα, το μήνα που πέρασε, ενώ αντίθετα σημειώθηκε μείωση τουριστών από το Βέλγιο, όπως άλλωστε όλη τη φετινή χρονιά, ενώ η νορβηγική αγορά συνέχισε να χαρακτηρίζεται από σκαμπανεβάσματα, χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί, ενώ από Αυστρία και Ολλανδία κατεγράφη αύξηση και αυτόν τον μήνα, ξεφεύγοντας από τα χαμηλά ποσοστά κίνησης των πρώτων μηνών του έτους.

Σε ότι αφορά την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού αυτή κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 20,6%, καθώς επισκέφθηκαν τη Ρόδο 41.489 άτομα, έναντι 34.383 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Το Σεπτέμβριο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου συνολικά 393.508 άτομα, έναντι 353.604, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,2%.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: