“Τρομοκρατική πράξη, αλλά δεν συνδέεται με την διεθνή τρομοκρατία” λέει ο κυβερνήτης Κουόμο




Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης ‘Αντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι ακόμη δεν υπάρχει ένδειξη ότι η έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Μανχάταν και οφείλεται σε “βόμβα” “έχει σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία”.

“Είναι τρομοκρατική πράξη, αλλά δεν συνδέεεται με τη διεθνή τρομοκρατία”, είπε ο κυβερνήτης. (“A bomb exploding in New York is obviously an act of terrorism, but it’s not linked to international terrorism.”)

Η έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, από τους οποίους ένας φέρει βαριά τραύματα, καθώς και σημαντικές υλικές ζημιές. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κι ενώ περίπου άλλοι 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη “προληπτικά”, πρόσθεσε ο Κουόμο.
“Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για την πορεία της έρευνας”, δήλωσε ο Κουόμο στους δημοσιογράφους καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης περίπου 14 ώρες μετά το συμβάν.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα πως ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Μανχάταν σχετιζόταν με τη διεθνή τρομοκρατία.

«Είναι όμως ακόμη πολύ, μα πολύ νωρίς, για να αποφανθεί η έρευνα», δήλωσε ο κυβερνήτης στους δημοσιογράφους από τον τόπο της έκρηξης, 14 ώρες μετά το συμβάν.

18/09/2016 18:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Νέα Υόρκη, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: