Τείχος στο Καλαί θα χτίσει η Βρετανία για αποτροπή των προσφύγων – μεταναστών




Ένα «μεγάλο νέο τείχος» θα χτίσει η Βρετανία στο Καλαί, στο πλαίσιο συμφωνίας περιορισμού των κινήσεων των μεταναστών που συγκεντρώνονται στο γαλλικό λιμάνι με σκοπό να βρουν τρόπο να διασχίσουν τη Μάγχη.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής ο αρμόδιος Υφυπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Γκούντγουιλ.

Το τείχος θα έχει ύψος τεσσάρων μέτρων και θα εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

«Θα αρχίσουμε να χτίζουμε αυτό το μεγάλο νέο τείχος πολύ σύντομα. Φτιάξαμε τον φράκτη, τώρα θα κάνουμε ένα τείχος», είπε ο Βρετανός υφυπουργός.

Στην αρχή της εβδομάδας οδηγοί φορτηγών, τοπικοί καταστηματάρχες, αγρότες και αστυνομικοί απέκλεισαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη σήραγγα της Μάγχης από τηΝ πλευρά των γαλλικών ακτών, διαμαρτυρόμενοι για τον κίνδυνο που διατρέχει η σωματική τους ακεραιότητα λόγω των συνεχών αντεγκλήσεων με τους μετανάστες που αναζητούν τρόπους να περάσουν στη Βρετανία.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου καταυλισμού των μεταναστών έξω από το Καλαί που είναι ευρέως γνωστός ως «ζούγκλα». Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 9.000 άνθρωποι διαβιούν εκεί υπό άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η κατασκευή του τείχους θα αρχίσει εντός του τρέχοντος μήνα και θα κοστίσει 2 εκατομμύρια λίρες. Θα χτιστεί εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου φτάνοντας μέχρι το λιμάνι του Καλαί.

Αθ. Γκαβός, ΚΥΠΕ, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: