Ρέντσι: Εκτός Συμφώνου Σταθερότητας οι δαπάνες για μεταναστευτικό, σεισμούς




Οι δαπάνες που ως χώρα αντιμετωπίζουμε για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, αλλά και για την αντισεισμική θωράκιση και την ανοικοδόμηση των περιοχών που έπληξε ο σεισμός της 24ης Αυγούστου, θα πρέπει να παραμείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

«Μίλησα με τον Zαν-Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα αυτό και πιστεύω ότι υπάρχει η συναίνεση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Το κύριο ζητούμενο ουσιαστικά για την Ιταλία είναι να μην συνυπολογισθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ0 της.

«Η ευελιξία δεν συμπεριλαμβανόταν στα ευρωπαϊκά σύμφωνα. Ο Γιούνκερ συνέδεσε το πρόγραμμά του με επενδύσεις ευελιξίας, τήρησε τον λόγο του, και εμείς την χρησιμοποιήσαμε. Εμείς σεβόμαστε τους κανόνες, αλλά αυτοί οι ευρωπαϊκοί κανόνες μας λένε ότι, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με εξαιρετικά γεγονότα και καταστροφές, τα περιθώρια μπορούν να αλλάξουν. Αν επιθυμούν να με επιπλήξουν διότι θέλω να θωρακίσω αντισεισμικά τα σχολεία, θα το αντιμετωπίσω, αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί», τόνισε ο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7.

23/09/2016 13:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: