Ο γελαστός Τσίπρας, η στρουθοκάμηλος Ελλάς και η αναθεωρημένη ήδη Συνθήκη της Λωζάννης




«Η Συνθήκη της Λωζάννης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησαν «κύκλοι» του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο σουλτάνος στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου δάκρυσε από συστολή, έσκυψε το κεφάλι ντροπιασμένος για το ατόπημά του, ορκίστηκε στον Αλλάχ πως δεν θα ξαναπεί κακά λόγια και το έγραψε μάλιστα, ως τιμωρία, 200 φορές για να μην το ξεχάσει.

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια στρουθοκαμηλίζει σε κάθε επίπεδο από κορυφής μέχρι του τελευταίου πολίτου πλην φωτεινών εξαιρέσεων που όμως χάνονται εντός του συνόλου. Αυτό ίσχυε και εν πολλοίς εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά στα της οικονομίας και την ευπιστία των Ελλήνων σε υποσχέσεις του τύπου «καταργώ ΕΝΦΙΑ, δίνω 13η σύνταξη» ή «χαρίζω χρέος, πληρώνω εφορία, πουλάω αρχαία τεχνολογία», κοινώς όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.

Δυστυχώς ακόμα περισσότερο ισχύει στην εξωτερική πολιτική και μάλιστα στα υψηλά κλιμάκια χάραξης αυτής, εκτός κι αν υπάρχουν άλλα από πίσω που η πεφωτισμένη ηγεσία σχεδιάζει και οι κοινοί θνητοί δεν πρέπει να γνωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση είναι αστείο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να απαντά έτσι, βλακωδώς, στις δηλώσεις Ερντογάν, αντί να χαλά, κυριολεκτικά τον κόσμο. Εκτός αν στο ΥΠΕΞ ανακάλυψαν σήμερα ότι η Τουρκία θέλει να αναθεωρήσει αν όχι να καταργήσει την Συνθήκη της Λωζάννης. Δηλαδή όταν παράνομα προσάρτησε ουσιαστικά την Ίμβρο και την Τένεδο τι έκανε, σεβόταν την συνθήκη;

Όταν εισέβαλε στην Κύπρο τι ακριβώς σεβάστηκε; Όταν καθημερινά παραβιάζει τον εναέριο μας χώρο και οι φρεγάτες της κόβουν βόλτες στο Σούνιο ποια ακριβώς συνθήκη θέλει να αναθεωρήσει, αυτή της Βεστφαλίας του 1648; Όταν «γκρίζαρε» το Αιγαίο με τα Ίμια, ελέω της συνήθους ελληνικής αβελτηρίας, δεν στόχευε σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης; Όταν συνεχώς τα τουρκικά κατασκοπευτικά περνούν ξυστά πάνω από τις Οινούσες σε τι αποσκοπούν στο να μοιράσουν καραμέλες στα παιδιά;

Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή τη χώρα τελικά; Η κυβέρνηση τον λαό ή όλοι μαζί τον εαυτό μας; H Τουρκία επιθυμεί την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης από την επομένη της υπογραφής της καθώς και οι κεμαλιστές που τη υπέγραψαν, όπως και ο Ερντογάν, την θεωρούσαν «άδικη» από τοτε, το 1923, ήδη για την Τουρκία. Απλώς η Τουρκία δεν είχε τότε την ισχύ να την αλλάξει. Τώρα όμως;

Τα σερβιριζόμενα εν Ελλάδι ότι οι δηλώσεις Ερντογάν είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο είναι απλώς εκτός πραγματικότητας και η πραγματικότητα είναι μια και σκληρή. Η Ελλάδα λόγω σωρείας σφαλμάτων εδώ και χρόνια που όμως κλιμακώνονται τους τελευταίους μήνες με την πολιτική αδρανείας που ακολουθεί η κυβέρνηση και στα της εξωτερικής πολιτικής έχει επιτρέψει στην Τουρκία να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων σε κάθε επίπεδο και να ζητά πλέον ανοικτά την αλλαγή μιας συνθήκης την οποία η χώρα μας αδυνατεί να υπερασπιστεί διπλωματικά, οικονομικά και ακόμα ακόμα σε επίπεδο νοοτροπίας του ελληνικού λαού.

Και δεν είναι μόνο το Αιγαίο αλλά και η Κύπρος που άρον – άρον βαδίζει προς τον σταυρό ενός συγκεκαλυμμένου νέου σχεδίου Ανάν και όπου με την συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης» διοργανώνει φιέστες στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, την πόλη σύμβολο της ελληνικότητάς της. Και αν “πέσει” η Κύπρος το Αιγαίο δεν στέκει.

Την ίδια ώρα ο παριστάνων τον πρωθυπουργό φωτογραφίζεται να γελά άνευ αντικειμένου παρουσία του γερόλυκου Ερντογάν με φόντο δύο σημαίες με την ημισέληνο. Άλλωστε η θάλασσα δεν έχει σύνορα! Κατακαημένη Ελλάδα…

ΠΚ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

ΑΘΗΝΑ: ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ

Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: