Κατάληψη του αεροδρομίου Σίτι του Λονδίνου από οικολόγους διαδηλωτές




Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται από νωρίς το πρωί οι επιβάτες πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, καθώς μέλη της οργάνωσης Black Lives Matter παραβίασαν την περίμετρο και παρέμεναν μέχρι αργά το πρωί στο διάδρομο προσγείωσης.

Όπως λένε, η «κατάληψη» του αεροδρομίου γίνεται «για να επισημανθεί ο αντίκτυπος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της Βρετανίας στις ζωές των μαύρων ανθρώπων». Διαμαρτύρονται ειδικότερα για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του συγκεκριμένου αεροδρομίου.

Εννέα μέλη της οργάνωσης εισήλθαν στο χώρο του αεροδρομίου μέσω των νερών του Τάμεση, στις όχθες του οποίου βρίσκεται το Σίτι. Στη συνέχεια όρθωσαν ένα ψηλό τρίποδο στη μέση του διαδρόμου και «δέθηκαν» μεταξύ τους με κλειδωμένες αλυσίδες.

Επτά άτομα έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την αστυνομία, δύο εκ των οποίων έχουν απομακρυνθεί από το σημείο. Η προσπάθεια απομάκρυνσης των υπολοίπων συνεχιζόταν μέχρι μετά τις 11 το πρωί τοπική, περισσότερο από πέντε ώρες μετά την εισβολή.

Πτήσεις προς Ζυρίχη, Γενεύη και τη νήσο Γκέρνσεϊ έχουν ακυρωθεί, ενώ σε άλλο αεροδρόμιο εκτρέπονται πτήσεις από το Ρότερνταμ, το Λουξεμβούργο, τη Νέα Υόρκη και τη Φρανκφούρτη.

Αθ. Γκαβός, ΚΥΠΕ, Λνδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: