Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη: Συναγερμός και έρευνες από την Αντιτρομοκρατική




Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη γειτονιά Chelsea του Μανχάταν, το βράδυ του Σαββάτου, τραυματίζοντας 29 άτομα, σπάζοντας παράθυρα και αναγκάζοντας την αστυνομία να κλείσει τους δρόμους, και να σημάνει γενικό συναγερμό.

Κανένας από τους τραυματίες δεν κινδυνεύει, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ίδιο τόνισε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο οποίος τόνισε πως μέχρι της στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκραυική ενέργεια.

Η έκρηξη έγινε στις 20:30 (ωρα Νέας Υόρκης) στη διεύθυνση 133 West 23rd Street, κοντά στην Aveneu of the Americas. Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη έγινε σε ένα μεγάλο σκουπιδοτενεκέ.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για έκρηξη, αλλά προς το παρόν δεν θέλουν να την χαρακτηρίσουν, καθώς επιθυμούν να είναι πολύ προσεκτικές. Τις επόμενες ημέρες φτάνουν στην πόλη δεκάδες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων για να λάβουν μέρος στις εργασίες της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio δήλωσε στη διιάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η έκρηξη φαίνεται να είναι “μια εσκεμμένη πράξη”, αλλά ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι είχε σχέση με τρομοκρατία. Η έρευνα συνεχίζεται έσπευσε να τονίσει ο δήμαρχος της πόλης. Από την έκρηξη έσπασαν παράθυρα σε ένα πενταόροφο κτίριο όπως και τζάμια διαμερισμάτων και αυτοκινήτων.

Το κτίριο βρίσκεται ανάμεσα σε μια εκκλησία στην ανατολική του πλευρά και μια πολυκατοικία η οποία είναι υπό ανακαίνιση στη δυτική πλευρά της.

Από τα 29 άτομα που τραυματίστηκαν μόνο μία γυναίκα είναι σοβαρά, δήλωσε ο Αστυνομικός εκπρόσωπος James P. O’Neill.

Ως προληπτικό μέτρο, αστυνομικοί και πυροσβέστες ερευνούν όλη την περιοχή και ιδιαίτερα ψάχνουν δοχεία απορριμμάτων για πιθανές εκρηκτικές συσκευές, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Ο κ ντε Blasio είπε ότι η αστυνομία ερευνούσε ένα μηχανισμό που είχε βρεθεί λίγα τετράγωνα μακριά από την έκρηξη, στη Δυτική 27η οδό μεταξύ της Avenue of the Americas και της εβδόμης λεωφόρου.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο J. Peter Donald, έγραψε στο Twitter ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους κατοίκους στη Δυτική 27η οδό μεταξύ της λεωφόρου της Λεωφόρου Αμέρικας και της έβδομης να μείνουν μακριά από τα παράθυρα, “μέχρι να παραληφθεί το ύποπτο πακέτο.”

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

http://mignatiou.com/2016/09/tromokratia-tin-iparxi-enos-pithanou-defterou-michanismou-erevna-i-astinomia-tis-neas-iorkis/

http://mignatiou.com/2016/09/ekrixi-sti-nea-iorki-25-travmaties-stin-periochi-tselsi-anefere-i-pirosvestiki-ipiresia/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: