Ειδικά τιμολόγια από ΕΥΔΑΘ στους πρόσφυγες που ζουν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών




Ειδικά τιμολόγια ευπαθών ομάδων και για τους 120 πρόσφυγες που πρόκειται να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός των ορίων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, θα παράσχει η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), εκτός της ανάλογης πρωτοβουλίας που ανέλαβε για τον δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «React».

Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ, τα περίπου 20 διαμερίσματα, θα τα μισθώσει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών χωρίς καταβολή των σχετικών εγγυήσεων, ενώ τονίζεται ότι τα μισθωτήρια συμβόλαια θα έχουν χρονική διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου φέτος, με δυνατότητα παράτασης και για το 2017, εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι το έργο “React” αφορά σε αιτούντες ασύλου και δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ. Υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με επικεφαλής τον δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους τους δήμους Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς, την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, τη ΧΑΝΘ, τις ΜΚΟ “PRAKSIS” και “ΑΡΣΙΣ”, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

01/09/2016 15:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: