Δεν χάλασαν οι σχέσεις ΤτΕ – Κυβέρνησης, δήλωσε ο Στουρνάρας μετά την συνάντηση με Τσίπρα




Δεν είχαν χαλάσει ποτέ οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι είχε «μια πολύ καλή συζήτηση» με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για «το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία». Προσέθεσε ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της εφόδου των λειτουργών της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της εταιρείας της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται με βάση καταγγελίες για ατασθαλίες στη διαφημιστική δαπάνη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας υπερασπίστηκε τη σύζυγό του λέγοντας ότι «έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό, με την ιστορία αυτή» και διαβεβαίωσε ότι και η ίδια «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της» συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος την περιβάλλει με την αμέριστη συμπαράστασή του.

Σε ερώτηση για την υπόθεση της Attica Bank και το «πάγωμα» της έκδοσης νέων δανειοδοτήσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι υπάρχει πόρισμα του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) και της ΤτΕ, το οποίο θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση υπογράμμιζε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της» και ότι «κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της». Συμπλήρωσε επίσης ότι  «όπως δήλωσε και ο διοικητής, καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σχετικά με την πορεία του τραπεζικού συστήματος, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας».

Τέλος, η ίδια πάντα πηγή σημείωνε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στον διοικητή της ΤτΕ τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο της κεντρικής τράπεζας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

http://mignatiou.com/2016/09/maximou-ston-stournara-ergazomaste-gia-tin-evrithmi-litourgia-tou-trapezikou-sistimatos/

http://mignatiou.com/2016/09/ekdikisi-tou-siriza-ston-stournara-i-efodos-sta-grafia-tis-sizigou-tou-lene-i-ft/

http://mignatiou.com/2016/09/i-poli-diskoli-sinantisi-tou-stournara-me-ton-prothipourgo-odigounte-se-oristiki-rixi/

ΚΥΠΕ – Ελένη ΜαυρούληΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ 17/9/2016 21:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: