Δαμασκός: Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον




Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών για την Συρία δείχνουν τις ευθύνες της Βρετανίας για την κατάσταση εκεί, αλλά και και την παντελή άγνοια του Μπόρις Τζόνσον, αναφέρει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Οι δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον δείχνουν την απόλυτη έλλειψη επαφής του με την πραγματικότητα και την αδυναμία του να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή της (βρετανικής) αποικιοκρατίας έχει παρέλθει”, σημειώνεται σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζόνσον δήλωσε χθες ότι ένα σχέδιο πολιτικής μετάβασης στη Συρία, το οποίο παρουσίασε στο Λονδίνο η συριακή αντιπολίτευση και αξιώνει την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν παγώσει.

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στη Συρία μετά την εξέγερση κατά του καθεστώτος Άσαντ μαίνεται για περισσότερο από πέντε χρόνια, συμπαρασύροντας στο πεδίο της μάχης τις περιφερειακές και τις παγκόσμιες δυνάμεις και προκαλώντας μια πολύ μεγάλη προσφυγική κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας του πολέμου και 11 εκατομμύρια –ο μισός από τον πληθυσμό της χώρας πριν από τον πόλεμο– έχουν εκτοπιστεί, ενώ η πλάστιγγα δεν δείχνει να γέρνει προς την πλευρά καμίας από τις εμπόλεμες πλευρές.

08/09/2016 11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: