Απέρριψε το ΣτΕ ασφαλιστικά μέτρα επικύρωσης υποψηφιοτήτων για αδειοδότηση καναλιών




Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και οι τηλεοπτικές εταιρείες ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, που πλέον είναι εκτός διαγωνισμού.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ διεξήχθη στις 17 Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί και να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της μέσα στον επόμενο μήνα.

Με τις προσφυγές με τις οποίες ζητούσαν ασφαλιστικά μέτρα, οι σταθμοί και οι εταιρείες στρέφονταν κατά των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου, με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης.

Όπως έγινε γνωστό, στις 10 Οκτωβρίου το ΣτΕ θα συζητήσει τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), ενώ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων των θυρών, θα συνέλθει σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: