Ανησυχία από τις νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από το βορειοκορεατικό καθεστώς




Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Νότια Κορέα.

Οι εκτοξεύσεις των πυραύλων έγιναν από περιοχή που βρίσκεται στα νότια, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δε δημοσιοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τις εκτοξεύσεις.

Οι εκτοξεύσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των ηγετών της Κίνας και της Νότιας Κορέας, στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών-μελών της G20, που πραγματοποιείται στην Κίνα.

Ανησυχία στο Τόκιο

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε τη σημερινή εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, με τροχιά πτήσης προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τόσο αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όσο και του υπουργείου των Εξωτερικών στο Τόκιο, δηλώνουν ότι συλλέγουν περισσότερα στοιχεία για τις εκτοξεύσεις.

Παράλληλα, τόσο το υπουργείο Άμυνας, όσο και η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας συλλέγουν στοιχεία για την πορεία των τριών πυραύλων κατά την πτήση τους, πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αλλά και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό συντριμμιών τους, μετά την πτώση τους, στη θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, εκτιμά ότι οι εκτοξεύσεις έγιναν γύρω στις 12:14 μ.μ., τοπική ώρα από τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.

Μέσου βεληνεκούς…

Οι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Βόρεια Κορέα ήταν μεσαίας ακτίνας δράσης τύπου Rodong, ενώ με την πτήση τους, κάλυψαν απόσταση περίπου 1.000 χλμ., σύμφωνα με το στρατό της Νότιας Κορέας.

Τουλάχιστον ένας από τους πυραύλους κατέπεσε εντός της ζώνης εναέριας επιτήρησης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τηλεφωνική δήλωση Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού αξιωματούχου.

Οι εκτοξεύσεις ερμηνεύονται ως επίδειξη ισχύος έναντι των ηγετών που συμμετέχουν στη διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G20, που πραγματοποιείται στην Κίνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, που εξέδωσε ανακοίνωση στη Σεούλ.

05/09/2016 09:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Τόκιο, Ιαπωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: