Η Συρία αντικείμενο τηλεφωνικής ενημέρωσης του Πούτιν από Ερντογάν: Τα είπαν και για διμερή




Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας Πούτιν και Ερντογάν, αντίστοιχα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία εστιάστηκαν στις εξελίξεις στην Συρία.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, τις πρόσφατες εξελίξεις στην Συρία και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Πούτιν για την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» (τουρκική εισβολή στην Συρία) που διεξάγεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ με σκοπό, υποτίθεται, την εκκαθάριση των τζιχαντιστών του ΙΚ από τα τουρκοσυριακά σύνορα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη της από κοινού αντιμετώπισης όλων των τρομοκρατικών ομάδων, ευφημισμός που ίσως να περιλαμβάνει και τους Κούρδους του PYD-YPG τους οποίους οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν τρομοκράτες.

Επίσης συμφώνησαν στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι.
Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο στην διάσκεψη των G-20 στην Κίνα, όπου και θα έχουν ξεχωριστές συνομιλίες.

Με πληροφορίες από: http://www.hurriyetdailynews.com/erdogan-putin-talk-syria-bilateral-relations-in-phone-call.aspx?pageID=238&nID=103265&NewsCatID=510

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: