Στη διάθεση των κομμάτων τα πρακτικά των έξι συναντήσεων Αναστασιάδη – Ακιντζί




Τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα έχουν από σήμερα το δικαίωμα να βλέπουν τα πρακτικά των έξι τελευταίων συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Ακιντζί.

Οι συναντησεις θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

`Ετσι, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα είναι πλήρως ενήμερα και για το τί διαμείβεται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, με δεδομένο πάντοτε τον όρο ότι θα τηρείται το απόρρητο των όσων βλέπουν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πως “η τριμερής πιθανότατα να επισυμβεί εάν και εφόσον έχουμε μια πρόοδο που θα διαπιστωθεί στις 14 του Σεπτεμβρίου” και πως “η πολυμερής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν δεν αισθανθώ ότι υπάρχει τέτοια πρόοδος που να επιτρέπει ανάλογη σύγκληση”.

Αποτυχημένες σύνοδοι, οι οποίες δεν θα οδηγήσουν πουθενά, το μόνο που θα αποτελέσουν είναι ταφόπετρα των διαπραγματεύσεων, επεσήμανε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: