Μία καλή πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη: Να ακουστούν οι Ολυμπιονίκες στη Βουλή




Πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να προσκληθούν οι Ολυμπιονικές να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο,θα απευθύνει το Ποτάμι.

“Να τους παραχωρήσουμε το βήμα της Βουλής μια μέρα τώρα τον Σεπτέμβρη”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook o κ.Σταύρος Θεοδωράκης, “να μας μιλήσουν όλοι τους διαδοχικά για την προσπάθειά τους. Όχι συναισθηματικούς δεκάρικους και πατριωτικές κορώνες, αλλά αλήθειες που θα είναι απαραίτητες στην κοινωνία. Τι είναι αυτό που τους κινητοποίησε; Πως έκαναν την σπίθα φλόγα; Τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστείς σε παγκόσμιο επίπεδο; Και να ακούσουν και οι κυβερνώντες τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, τις λύσεις που προτείνουν, τις ιδέες που έχουν για να φέρουν κι άλλα παιδιά στον αθλητισμό”.

Και προσθέτει: “Θα το προτείνουμε λοιπόν και επισήμως στον πρόεδρο της Βουλής. Θα είναι χρήσιμο για όλους μας”.

ΠΟΤΑΜΙ: «Η σπίθα να γίνει φλόγα και η Ελλάδα να φύγει μπροστά»

«Η Ελλάδα μπορεί να πάει πολύ μπροστά αρκεί να το πιστέψουμε. Αλλά οι περισσότεροι που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφυσήσει στον κόσμο την δύναμη να φύγει μπροστά. Όλοι μπορούμε να νικήσουμε τις αδυναμίες μας, να καλύψουμε τα ελαττώματά μας με προτερήματα και να φύγουμε μπροστά σαν κοινωνία. Σήμερα που γιορτάζουμε ένα χρυσό μετάλλιο είναι μια αφορμή για να το σκεφτούμε και να το συζητήσουμε» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Στα χρώματα του Μεσημεριού» στο Ράδιο ΝΕΤ 101.9, Λαμίας.

Μιλώντας για τις αξιοσημείωτες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο Επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε τη σημασία των επιτευγμάτων τους, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να εισακουστούν οι απόψεις και τα βιώματα των Ολυμπιονικών μας στη Βουλή. «Έχει σημασία να μας πουν μερικά πράγματα σε σχέση με τις προσπάθειες που έκαναν. Και τις αδυναμίες που ένιωσαν, και πού δεν τους στηρίξαμε και το τι πρέπει να γίνει. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν στην ελληνική κοινωνία γι΄ αυτή την εσωτερική προσπάθεια που κατέβαλαν: από εκεί που είσαι ένας από τους πολλούς, φεύγεις μπροστά και η σπίθα γίνεται φλόγα. Αυτό έχει σημασία. Είναι κάτι που πρέπει να κάνει και η Ελλάδα».

Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο:
«Είναι απαραίτητο να δώσουμε λίγο παραπάνω σημασία στην επιτυχία των παιδιών στο Ρίο. Γι΄ αυτό πρότεινα να τους ακούσουμε στη Βουλή να προβληματιστούμε με όσα έχουν να μας πουν. Είναι σημαντικό αυτό που έχουν πετύχει αυτά τα παιδιά. Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα. Ο κόσμος νιώθει ότι δεν έχει διέξοδο και ξαφνικά βρίσκονται αυτά τα παιδιά που πάνε στους Ολυμπιακούς, έχοντας στη διάθεση τους ελάχιστα μέσα σε σχέση με αθλητές άλλων χωρών, και καταφέρνουν το αδύνατο. Καταφέρνουν να φέρουν ένα μετάλλιο στην Ελλάδα. Έχει σημασία λοιπόν να μας πουν μερικά πράγματα σε σχέση με τις προσπάθειες που έκαναν. Και για τις αδυναμίες που ένιωσαν, και πού δεν τους στηρίξαμε και το τι πρέπει να γίνει. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν στην ελληνική κοινωνία γι΄ αυτή την εσωτερική προσπάθεια που κατέβαλαν: που εκεί που είσαι ένας από τους πολλούς, φεύγεις μπροστά και η σπίθα γίνεται φλόγα. Αυτό έχει σημασία. Είναι κάτι που πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Άρα πρέπει να ακούσουμε αυτά τα παιδιά.
Για τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών του 2004 στην Αθήνα:

«Αυτό που είπα, μέσω της ανάρτησής μου στο Facebook, είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολλές φορές μια ευκαιρία για να ανέβει επίπεδο η χώρα: να προσελκύσει παραπάνω τουρισμό, να φτιάξει εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν και μετέπειτα. Στην Ελλάδα δεν τα κάναμε αυτά. Δεν αξιοποιήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία του 2004. Ο κόσμος μας πρόσεξε αλλά αντί να πατήσουμε πάνω σ΄ αυτόν τον άνεμο αισιοδοξίας που υπήρχε τότε, τα αφήσαμε όλα να σαπίσουν. Νομίζω μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα απ΄ αυτή τη συμπεριφορά. Έτσι και αλλιώς όμως αυτό που προέχει σήμερα είναι να πούμε συγχαρητήρια στα παιδιά και να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας στις μικρές τους υποδείξεις. Όχι κορώνες πατριωτικές. Είμαστε και εμείς ένας λαός σαν όλους τους άλλους αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ανάμεσα μας που μπορούν και ξεχωρίζουν, που προσπαθούν και ξεχωρίζουν. Ας μας πουν λοιπόν πώς το κάνουν, μήπως όλοι γίνουμε λίγο καλύτεροι».

Για το ψυχικό σθένος των Ελλήνων:
«Έχουμε τη δύναμη μέσα μας αρκεί να το πιστέψουμε. Και το ίδιο ισχύει για τη χώρα. Η Ελλάδα μπορεί να πάει πολύ μπροστά αρκεί να το πιστέψουμε. Δεν είναι μέρα τώρα για να κάνουμε αντιπολίτευση. Αλλά οι περισσότεροι που μας έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφυσήσει στον κόσμο την δύναμη να φύγει μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρω ποια θα είναι αυτή η στιγμή – αν θα είναι φέτος ή του χρόνου ή κάποια άλλη χρονιά- αλλά μπορεί η Ελλάδα να νικήσει τις αδυναμίες της. Όλοι μπορούμε να νικήσουμε τις αδυναμίες μας, να καλύψουμε τα ελαττώματά μας με προτερήματα και να φύγουμε μπροστά σαν κοινωνία. Σήμερα που γιορτάζουμε ένα χρυσό μετάλλιο είναι μια αφορμή για να το σκεφτούμε και να το συζητήσουμε».

20/08/2016 15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: