Λιγότερο απαισιόδοξοι οι Βρετανοί καταναλωτές τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο




Οι Βρετανοί ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι για την οικονομία τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση, η πιο πρόσφατη ένδειξη πως η βραχυπρόθεσμη επίπτωση στους καταναλωτές από την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι πιο ήπια από ό,τι αναμενόταν.

Το 43% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Ispos MORI αναμένουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, έναντι 57% τον Ιούλιο.

Το ποσοστό εκείνων που αναμένουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί αυξήθηκε από το 23% στο 28%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη άμεση επίπτωση του Brexit στους καταναλωτές ή στην αγορά εργασίας, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούνται από την πτώση της στερλίνας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την αγοραστική δύναμη.

“Ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι αυτό τον μήνα, κάτι που δείχνει τη θετική στάση τους έναντι της νέας κυβέρνησης και της πρωθυπουργού”, δήλωσε ο Γκίντεον Σκίινερ, επικεφαλής πολιτικών ερευνών στο Ipsos Mori.

Η Τερέζα Μέι ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού τον Ιούλιο.

18/08/2016 17:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: