“Γερμανός” πρώην ευρωβουλευτής, φίλος Ερντογάν, στα κατεχόμενα με στόχο την FETO




Στην τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα διορίστηκε τελικά ο Οζάν Τζεϊχούν (πρώην Γερμανός Ευρωβουλευτής, τουρκικής καταγωγής, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος), για τον οποίο είχε γραφτεί παραπολιτικό στον τ/κ Τύπο πριν λίγες ημέρες, καθώς θεωρείται άτομο εμπιστοσύνης του Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με παραπολιτικό σχόλιο της “Αφρίκα” σήμερα, ο Τζεϊχούν διορίστηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ στην “πρεσβεία” στη Λευκωσία με καθήκον να αποκαλύψει την οργάνωση και δομή της FETΟ στα κατεχόμενα. Να κάνει τις αναφορές του και να τις αποστέλλει στην Άγκυρα, προσθέτει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι “ήταν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα αυτό, που εκτίμησε τον Οζάν Τζεϊχούν και τον έκανε επίτιμο μέλος του κόμματος. Αλλά δεν δόθηκε μόνο ο τίτλος του επίτιμου μέλους στον Οζάν Τζεϊχούν.

Του παραχωρήθηκαν και οικόπεδα στην περιοχή της κατεχόμενης Τύμπου, όμως αργότερα του τα πήραν.Τώρα, αφού επέστρεψε εδώ ως υπάλληλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), σημαίνει ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει”.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στην τ/κ εφημερίδα Σταρ Κίπρις μία εβδομάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Τζεϊχούν είχε πει ότι στο ψευδοκράτος υπάρχουν άτομα αλλά και ένστολοι που πρόσκεινται στη FETΟ, όπως μέλη της “αστυνομίας” και είχε προσθέσει ότι η Τουρκία είναι ενήμερη για τη δράση της οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα και θα κάνει αυτό που πρέπει.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: