Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές στην Εύβοια και την Κέα από τις φωτιές




Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στο Πόρτο Λάφια και στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι τρεις πυρκαγιές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα απόο χτες, δεν έχουν επικίνδυνα μέτωπα και δεν απειλούνται αυτήν τη στιγμή κατοικημένες περιοχές, (αν και η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε χτες μέσα από τον οικισμό που εκκενώθηκε), αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούν αναζωπυρώσεις.

Στο Πόρτο Λάφια ενεργούν αυτήν τη στιγμή 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, στον Αργυρό 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρα και στην Κέα 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες από την Αθήνα, με πέντε οχήματα.

Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια Γιώργου Κωστόπουλου

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη νότια Εύβοια στο Πόρτο Λάφια με εστίες φωτιάς να υπάρχουν ακόμη και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη περιοχή να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια Γιώργος Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο η πυρκαγιά που ξεκίνησε τις πρωινές ώρες προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια και έκαψε μια κεραμοσκεπή.

Τις απογευματινές ώρες όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ξέσπασε και μια νέα πυρκαγιά στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου του δήμου Αλιβερίου, πλησίον του οικισμού Άγιος Δημήτριος . Η πυρκαγιά έφθασε σε απόσταση 200 μέτρων από τον οικισμό και τέθηκε υπό έλεγχο με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

http://mignatiou.com/2016/08/zimia-se-spiti-apo-ti-fotia-stin-karisto-se-pirino-klio-polles-perioches-tis-choras/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: