Χίος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Δύο τραυματίες και εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας




Δασικές και αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Σιδηρούντας καταστρέφουν τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα της Χίου. Η φωτιά έχει επεκταθεί με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων. Μία γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη μία τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Στην επιχείρηση για τον έλεγχο των πύρινων μετώπων συμμετέχουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Φωτιές και σε Ασπρόπυργο και Μενίδι

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με αεροσκάφη και ελικόπτερα, να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο.

Όπως τόνισε, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, για κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, 2 υδροφόρα οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα, σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Μενίδι, στη θέση Πλάτωνας, κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής και πλησίασε κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τώρα 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

26/08/2016 10:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: