Τουρκία: Αποκλεισμός της πρόσβασης προς τον ιστότοπο WikiLeaks – Η Δημοκρατία ζει!




Η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία, μετά την δημοσίευση 300.000 email του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου. Ο όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.

Εχθές τo WikiLeaks ανέφερε ότι γινόταν «παρατεταμένη επίθεση» στην υποδομή του. Δεν είμαστε σίγουροι από που πραγματικά προέρχεται η επίθεση, σημείωνε σε άλλη ανάρτησή του ο ιστοτόπος, προσθέτοντας ότι η συγκυρία της επίθεσης υποδηλοί ότι πιθανόν να προέρχεται από ομάδα εντός του τουρκικού κράτους ή των συμμάχων του.

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η ιστοσελίδα Wikileaks. περίπου 300.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κυβερνώντος Κόμματος AKP της Τουρκίας.

Οπως τονίζει η ιστοσελίδα, τα μηνύματα προέρχονται από 762 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ονόματα χρηστών που αρχίζουν από το “A” έως το γράμμα “I” από τους server του κόμματος του Ερντογάν akparti.org.tr.
Το πρώτο μέρος των διαρροών περιλαμβάνει 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με τα συνημμένα αρχεία τους. Το πιο παλαιό μήνυμα χρονολογείται από το 2010 και το πιο πρόσφατο φέρει ημερομηνία 6 Ιουλίου 2016, δηλαδή 9 μέρες πριν το πραξικόπημα – παρωδία.

Η Wikileaks τονίζει ότι τα μηνύματα “αποκτήθηκαν” μια εβδομάδα πριν το πραξικόπημα και ξεκαθαρίζει ότι προχώρησε στην δημοσιοποίησή τους σε απάντηση για τις σαρωτικές διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, μετά το πραξικόπημα. Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι το υλικό που φέρνει στο φως έχει διασταυρωθεί για τη γνησιότητά του και τονίζει ότι η πηγή του “δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση, ούτε με στοιχεία πίσω από το πραξικόπημα, ούτε με αντίπαλο πολιτικό κόμμα, ούτε με κάποιο αντίπαλο κράτος”.

Για την ανάγνωση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, οι χρήστες θα πρέπει να μεταβούν στην διεύθυνση http://www.wikileaks.org/akp-emails και να χρησιμοποιήσουν την ειδική μηχανή αναζήτησης, πληκτρολογώντας συγκεκριμένες λέξεις ή ονόματα και επιλέγοντας συγκεκριμένα κριτήρια αναζήτησης.

http://mignatiou.com/2016/07/ilektroniki-epithesi-sto-wikileaks-prin-dimosiefsi-engrafa-gia-tourkia-ke-erntogan/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: