Σταυροδρόμια μουσικής στη Λέσβο από τις 16 μέχρι 19 Αυγούστου




Μήνυμα συνεργασίας και συνύπαρξης στέλνουν είκοσι κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο, που φέτος το καλοκαίρι, από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου, θα συναντηθούν στη Λέσβο, για να δημιουργήσουν μοναδικά μουσικά σύνολα, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Δ.Φε.Μ.Μ.).

Η Λέσβος και ο οικισμός του Μόλυβου ήταν ανέκαθεν ένα κομβικό σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Το χωριό αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Υπό το φως των σημερινών καταστάσεων σε τοπικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, το Φεστιβάλ, με το φετινό του θέμα -Σταυροδρόμια- έχει στόχο να δείξει την αξία αυτής της διαφορετικότητας. «Η μουσική συνύπαρξη κορυφαίων μουσικών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως η δημιουργία πηγάζει μέσα από την πολυμορφία, τονίζοντας όχι το τι μας χωρίζει, αλλά το τι μας ενώνει», αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ

Αξιοποιώντας τη διαχρονική σαγήνη του Μόλυβου – ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει το κοινό την κλασική μουσική σε ένα μαγευτικό τοπίο με μουσικές συναντήσεις/εκπλήξεις στα καλντερίμια και συναυλίες στο κάστρο και στο χωριό – το Φεστιβάλ και αυτό το καλοκαίρι υποδέχεται διάσημους μουσικούς που θα δώσουν μία ιδιαίτερη πνοή στα έργα που θα ερμηνεύσουν.

Ανάμεσά τους, ο καταξιωμένος πιανίστας και συχνός συνεργάτης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Λαρς Φογκτ, ο τσελίστας Μαξιμίλιαν Χόρνουνγκ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή μουσική σκηνή με τις εντυπωσιακές του ερμηνείες και η βιολίστρια Αλίσα Μαργκούλις, την οποία η, πιο σημαντική ίσως πιανίστα της εποχής μας, Μάρθα Άργκεριχ χαρακτηρίζει ως μία “δυνατή προσωπικότητα στην μουσική”.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: