Πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους o Μπάλος και το Ελαφονήσι στα Xανιά




Πηγή εσόδων για το δήμο Κισάμου και πόλος έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες  αποτελούν κάθε χρόνο οι περιοχές του Μπάλου και του Ελαφονησίου στα Χανιά.

Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες μαζί με τις αναμνήσεις τους « γεμίζουν » και τα ταμεία της μονομετοχικής εταιρείας του δήμου Κισάμου που διαχειρίζεται τις καντίνες και τις παραλίες  στις δύο περιοχές με τον τζίρο χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι  και άλλες κρατήσεις, να ξεπερνά  το  ένα εκατομμύριο  ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν  κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του δήμου Κισάμου που αφορούσαν την προηγούμενη χρονιά.

Χαρακτηριστικά της επισκεψιμότητας ήταν ότι  οι εισπράξεις  από την καντίνα του Μπάλου  έφτασαν τις 168.500 ευρώ ,  από τα ομπρελοκαθίσματα  τις 156.500 ευρώ , ενώ από το τέλος εισόδου στην περιοχή ο δήμος εισέπραξε 311.000 ευρώ.

Οι εισπράξεις από την καντίνα στο Ελαφονήσι ήταν 445.400 ευρώ και από τα ομπρελοκαθίσματα στην ίδια περιοχή 252.500 ευρώ.

Η τουριστική αξία της περιοχής του Μπάλου αποτυπώνεται και στην τελευταία έρευνα του Μεσογειακού Αγρονομικού  Ινστιτούτου Χανίων στην οποία μεταξύ άλλων οι επισκέπτες της περιοχής έφτασαν κατά την προηγούμενη τουριστική περίοδο τους 350.000   με το  95% από αυτούς κάνουν θετικά σχόλια για την επιλογή τους .

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι το 57% από αυτούς επισκέπτεται τον Μπάλο αν και διαμένει σε καταλύματα που βρίσκονται εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων , ενώ η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νέοι σε ηλικία και οικογένειες.

Οι επισκέπτες του Μπάλου φθάνουν στην περιοχή είτε οδικώς, είτε με πλοιάρια που κατά την θερινή περίοδο εκτελούν καθημερινά δρομολόγια.

Αντώνης Νομικός

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: