Κύπρος: Το 2017 θα είναι καθοριστική χρονιά για την ενέργεια, λέει ο Χριστοδουλίδης




Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι το 2017 θα είναι καθοριστική χρονιά για την ενέργεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε τις επαφές του με εκπροσώπους εταιριών ενόψει της λήξης στις 22 Ιουλίου του τρίτου γύρου αδειοδότησης για έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε αντιπροσωπεία της γαλλικής εταιρείας Total , η οποία δραστηριοποιείται στο τεμάχιο 11.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της TOTAL για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, Στεφάν Μισέλ, δήλωσε ότι εξέφρασε στον πρόεδρο Αναστασιάδη «την προσήλωση της εταιρείας στην Κύπρο». Σε ερώτηση, αν η εταιρεία θα διεκδικήσει τεμάχιο στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης, απάντησε ότι θα πρέπει να αναμένουμε την υποβολή των προσφορών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι από όλες τις επαφές προκύπτει ότι το γενικότερο ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο και θα μετουσιωθεί πολύ πιο συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση της καταληκτικής ημερομηνίας για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

A. Βικέτος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: