Καλπάζει ο τουρισμός στις Σποράδες: Πληρότητα σχεδόν 100%




Σε υψηλά επίπεδα πληροτήτων που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη αγγιξει και το 100% έχει φθάσει ο τουρισμός στην Μαγνησία,τόσο στα νησιά των Σποράδων, όσο και στις χερσαίες περιοχές
Στην Σκιάθο,που αποτελεί ναυαρχίδα αλλά και βαρόμετρο για την πορεία του τουρισμού,οι πληρότητες βρίσκονται στο 95% και ήδη οι μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μοναδες,όπως το “Σκιάθος Παλλάς” έχουν φθάσει στο 100%.
Ο τουρισμός στο νησί του Παπαδιαμάντη προέρχεται κυρίως από την Βρεττανία κατά 55-60% και ακολουθούν αυτή την περίοδο οι Σκανδιναβοί και οι Ιταλοί.Σημαντικό μερίδιο έχουν και οι Βαλκάνιοι,που καταφθάνουν κυρίως οδικώς.Οι Ιταλοί αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο στις αφίξεις τους από τις 25 Ιουλίου και μετά,αφού φέτος η Σκιάθος συνδέεται απ΄ευθείας με 9 μεγάλα ιταλικά αεροδρόμια.
Οι αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 7%,σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηλία Πετράκη και το ζητούμενο είναι να επιμηκυνθεί το διάστημα των διανυκτερεύσεων στο νησί,ώστε να αποδώσουν περισσότερο από οικονομικής πλευράς οι αυξητικές τάσεις,όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέκος Ευσταθίου,της “Dolphin of Skiathos”.
Στην γειτονική Σκόπελο,η πρόεδρος των Ξενοδόχων του νησιού Μαίρη Διαμάντη,μιλά για μία καλή χρονιά με πληρότητες αυτή την περίοδο,μεσούσης της οικονικής κρίσης,που κυμαίνονται μεταξύ 85-90% και που σε πολλές περιπτώσεις το 100%.
Στην Σκόπελο εντυπωσιακή παρουσία έχουν οι Ελληνες (κάτι που δεν συμβαίνει στην Σκιάθο),αλλά και οι Ευρωπαίοι μέσω του αεροδρομίου.
Γενικώς όι Σποράδες και κυρίως η Σκόπελος και η Αλόννησος,όπου οι πληρότητες φθάνουν το 90%,έχουν ενισχύσει τον τουρισμό τους,με την καθιέρωση της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη,αλλα και οι πολλαπλές συνδέσεις με τον Βόλο και τον Αγιο Κων/νο.
Στην υπόλοιπη Μαγνησία και κυρίως στο Πήλιο οι πληρότητες αγγίζουν το 75%,σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαφείρη,πρόεδρο των Ξενοδόχων Μαγνησίας,και στον Βόλο το 85%.Τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο ούτε και σε χαμηλων κατηγοριών καταλλύματα,ενώ οι τιμές δεν έχουν σημειώσει μεταβολές το τελευταίο διαστημα.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: