ΗΠΑ: Και πέμπτος αστυνομικός νεκρός στο Ντάλας: Αυτοκτόνησε ένας εκ των δραστών




Ύποπτος που μετείχε στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών του Ντάλας είναι νεκρός. Ο ύποπτος έχασε τη ζωή του έπειτα από τον αυτοτραυματισμό του με όπλο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Dallas Morning News και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBSDFW.

Στο μεταξύ η ένωση αστυνομικών του Ντάλας ανακοίνωσε ότι και πέμπτος αστυνομικός σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο του Ντάλας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία για να μετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Ντάλας, στο οποίο ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικούς, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

“Ο πρόεδρος ενημερώνεται για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας. Ζήτησε από τους συμβούλους του να τον ενημερώνουν για την κατάσταση όταν έχουν πρόσθετη πληροφόρηση”, πρόσθεσε.

H αστυνομία του Ντάλας συνέλαβε δύο άτομα που πιστεύει ότι ευθύνονται για το μακελειό στη νότια περιοχή της μεγαλούπολης του Τέξας, που άφησε πέντε αστυνομικούς νεκρούς και οκτώ τραυματισμένους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι είναι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης 800 περίπου ατόμων – οι περισσότεροι αφροαμερικανοί – που διαμαρτύρονταν για τους δύο φόνους ομοφύλων τους στο Μπατόν Ρούζ της Λουιζιάνα και στη Μινεσότα.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε δεκάδες αμερικανικές μεγαλουπόλεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσισμό που επιδεικνύει η αστυνομία σε πολλές περιοχές.

Η διαδήλωση επιτηρείτο από 100 περίπου αστυνομικούς και λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα, άγνωστοι ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας χάος. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι ένοπλοι πυροβολούσαν μάλλον από κάποιο κτήριο κι έβαλαν τους αστυνομικούς σε διασταυρούμενα πυρά γι’ αυτό κι ο μεγάλος αριθμός θυμάτων.

Φωτογραφίες αγνώστου ένοπλου αφροαμερικανού που κρατά αυτόματο όπλο κι είναι μαζί με τους διαδηλωτές, εστάλησαν από πολίτες στην αστυνομία, η οποία αναζήτησε τον άνδρα. Ωστόσο όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, άτομο που ισχυρίσθηκε ότι είναι ο αδελφός του αγνώστου υποστήριξε ότι ο ένοπλος που δεν είχε σχέση με τους δράστες και παρέδωσε το όπλο στην αστυνομία.

Στο Τέξας, πάντως, άτομα που έχουν άδεια οπλοφορίας μπορούν να φέρουν τα όπλα τους στους περισσότερους δημόσιους χώρους. Πριν λίγο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το άτομο παραδόθηκε κι ότι δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς.
Η αστυνομία είχε επίσης την πληροφορία ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσει παγιδευμένο εκρηκτικό μηχανισμό. Ύποπτο δέμα που βρέθηκε ελέγχεται από πυροτεχνουργούς.

“Βόμβες παντού…”

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με δεύτερο ύποπτο για τους πυροβολισμούς στο Ντάλας του Τέξας.

Ο ύποπτος σποραδικά πυροβολεί κατά των αστυνομικών, ενώ βρίσκεται μέσα σε γκαράζ, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν

“Ο ύποπτος με τον οποίο διεξάγονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις και ο οποίος αντάλλασσε πυρά με εμάς τα τελευταία 45 λεπτά είπε στους διαπραγματευτές ότι υπάρχουν βόμβες παντού” στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν.

http://mignatiou.com/2016/07/sok-stis-inomenes-polities-4-astinomiki-nekri-apo-epithesi-eleftheron-skopefton/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, Απ. Ζουπανιώτης, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: