Η Γεροβασίλη θυμήθηκε το δώρο Siemens στον Μητσοτάκη: Απάντηση από τη Ν.Δ.

Η Όλγα Γεροβασίλη τσακώνεται με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Αντιδράσεις και κόντρες προκάλεσε η αναβολή της δίκης για την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, με την εισαγγελία να έρχεται σε αντιπαράθεση με το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν «πυρά» εναντίον της κυβέρνησης, ενώ απάντησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Σε σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου με τίτλο “Λίγη αιδώς για τα μαύρα ταμεία της Siemens”, αναφέρονται τα εξής:

Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens. Tα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας. Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως.

Σχετικά με την εξέλιξη στην υπόθεση Siemens, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:

“Στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες”.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της Ζίμενς

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, αποδίδει η ΝΔ.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι “εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη”. Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

Η ΕΙΔΗΣΗ:
http://mignatiou.com/2016/07/pios-efthinete-gia-tin-anavoli-tis-dikis-tis-siemens-i-dikeologies-tou-ipourgiou-exoterikon/

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal