Γεωστρατηγικό και κατόπιν Εθνικό Συμβούλιο σε Κύπρο για εξελίξεις σε Τουρκία




Συνέρχεται το απόγευμα το Γεωστρατηγικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι σύντομα θα συγκληθεί και το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητήριων στην οικία του Γάλλου Πρέσβη, στη Λευκωσία, ανέφερε ότι «θεωρήσαμε ότι ήταν ελάχιστη υποχρέωση μας να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη του λαού και της κυβέρνησης για τα συμβάντα στη Νίκαια».

«Η τρομοκρατία απειλεί τη σταθερότητα σε κάθε κράτος», επισήμανε. Σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «είναι κάτι που μας απασχολεί» και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα συνέλθει το Γεωστρατηγικό Συμβούλιο.

Είπε ακόμη ότι έχει ορίσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατ` αρχήν για τις 27 Ιουλίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι αναμένει απαντήσεις από τους αρχηγούς κατά πόσο μπορούν να παραστούν.

«Μας απασχολεί όχι γιατί η Κύπρος μπορεί να καθορίσει τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία, αλλά γιατί τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία αφορούν την Κύπρο και τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «καταδικάζει ο καθένας την απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας και ελπίζουμε ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν θα συμπεριφερθεί ωσάν να επικρατούσε πραξικόπημα».

Κυριακή Χριστοδούλου, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: