Φωτίου: Έτοιμοι να παραδώσουμε τα λείψανα των πεσόντων του «Noratlas» στους οικείους τους




Η πολιτεία είναι σε θέση να παραδώσει τα λείψανα των 15 πεσόντων του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» και είναι σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα ώστε να ενημερωθούν το συντομότερο οι οικογένειες και να γίνουν οι διευθετήσεις μεταφοράς τους αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου μετά την ανασκαφή του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι πριν ένα χρόνο όταν ξεκίνησε η ανασκαφή υπήρξε και η δέσμευση πως μετά το πέρας της θα προχωρούσε άμεσα και η τρίτη φάση που ήταν η άμεση αποκατάσταση του χώρου.

Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε, είναι ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι επιστημονικές διαδικασίες ταυτοποίησης των λειψάνων των 15 πεσόντων του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» που είχαν εκταφεί το περασμένο καλοκαίρι από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία είναι σε θέση να παραδώσει τα λείψανα στις οικογένειες.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα, ώστε να ενημερωθούν το συντομότερο οι οικογένειες και να προχωρήσουμε με όλες τις αναγκαίες διευθετήσεις για τη μεταφορά των λειψάνων στην Ελλάδα στις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη», είπε ο Επίτροπος.

Παράλληλα ευχαρίστησε «όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της ανασκαφής περιλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας το οποίο ανέλαβε την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης της διαδικασίας που αφορούσε την πλήρη αποκατάσταση του χώρου».

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: