Μπανγκλαντές: Έξι δράστες της επίθεσης στο εστιατόριο σκοτώθηκαν, 13 όμηροι διασώθηκαν




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές σκότωσαν έξι ενόπλους και διέσωσαν 13 ομήρους θέτοντας υπο τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

“Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, δήλωσε επίσης ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Μπανγκλαντές σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι ανταλλαγές πυρών σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές σταμάτησαν σήμερα και οκτώ έως δέκα όμηροι διασώθηκαν από κομάντος οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε από την πλευρά του πως 12 άνθρωποι διασώθηκαν από το εστιατόριο.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε από το Τόκιο πως δύο από τους διασωθέντες είναι ξένοι, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ιάπωνες πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των διασωθέντων.

Ένοπλοι επιτέθηκαν αργά χθες Παρασκευή στο εστιατόριο που βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα και συνέλαβαν περίπου 20 ομήρους, μεταξύ των οποίων και ξένους, πριν η αστυνομία εισβάλει στο κτίριο και απελευθερώσει τους ομήρους.

Ο αριθμός των ενόπλων και των ομήρων εξακολουθεί να μην έχει αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με αξιωματούχο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

http://mignatiou.com/2016/07/se-apostoli-aftoktonias-i-tromokrates-epichirisi-ton-idikon-dinameon-tou-bagklantes-se-exelixi/

http://mignatiou.com/2016/07/to-islamiko-kratos-anelave-tin-efthini-gia-tin-tromokratiki-epithesi-stin-ntaka-tou-bagklantes/

http://mignatiou.com/2016/07/tromokratiki-energia-sto-bagklantes-enopli-epitethikan-stin-diplomatiki-sinikia-tis-ntaka/

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Νέο Δελχί, India

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: