Διαδήλωση οπαδών του Ερντογάν και στη Νέα Υόρκη: Απαιτούν την έκδοση Γκιουλέν από ΗΠΑ




Και στη Νέα Υόρκη «χτύπησε» το μακρύ χέρι του Ερντογάν οργανώνοντας συγκέντρωση οπαδών του κατά του Γκιουλέν στην καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Κραδαίνοντας τουρκικές σημαίες οι οπαδοί του Ερντογάν, προφανώς στο πλαίσιο της προσπάθειας άσκησης πίεσης στις ΗΠΑ για έκδοση του Γκιουλέν, φώναζαν συνθήματα κατά του εν λόγω ιμάμη. «Ο Γκιουλέν είναι απειλή για τις ΗΠΑ», «Ο Γκιουλέν χρησιμοποιεί τις ΗΠΑ ως πολιτική ασπίδα» και «Ο Γκιουλέν είναι ο μεγαλύτερος καταζητούμενος στην Τουρκία».

Οι «διαδηλωτές» μοίρασαν φυλλάδια με τις τουρκικές θέσεις και εφημερίδες ακόμα και στους περαστικούς.

Ένας εκ των διοργανωτών, ο Νετσατί Οζέρ, επικεφαλής της Αμερικανοτουρκικής Πολιτιστικής Κοινότητας, μιας εδρεύουσας στο Νιού Τζέρσεϊ χρηματοδοτούμενης από την Άγκυρα ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, δήλωσε πως ο Γκιουλέν έχει μεγάλη επιρροή στις ΗΠΑ, αλλά δεν επηρεάζει τους τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Ο αμερικανικής υπηκοότητας Οζέρ απαιτεί τη έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία, ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση να εκπληρώσει τους όρους της Άγκυρας.

«Την ώρα που οι ΗΠΑ πολεμούν σε όλο τον κόσμο την τρομοκρατία, ζητούμε να εκδώσουν τον Γκιουλέν, τον επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας που σκότωσε πολίτες και βομβάρδισε το κοινοβούλιό μας», είπε ο Οζέρ.

Το αστείο είναι πως η τουρκική προπαγάνδα επιστράτευσε και Σκοπιανό, «τυχαία» διερχόμενο, κάποιον Νίκολα Ποπόσκι, ο οποίος φυσικά υποστήριξε με θέρμη τα τουρκικά αιτήματα και είπε πως ο Ερντογάν πράττει άριστα που καταδιώκει τους «προδότες».

http://www.worldbulletin.net/headlines/175535/hundreds-in-nyc-protest-against-gulen

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: