Χρώμα και δυναμισμός στην έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Πάτμο




Τα ολόθερμα κόκκινα και τα έντονα μπλε χρώματα του Κωστή Γεωργίου επανέρχονται στη νέα σειρά ζωγραφικής και γλυπτικής, που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης από τις 9 Ιουλίου, στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στην Πάτμο.

Φιγούρες, άλλοτε οικείες και άλλοτε γκροτέσκες, αλληγορίες και σουρεαλιστική διάθεση, ταύροι-σύμβολα ζωοποιούς ενέργειας, αλλά και θάλασσες, κολυμβητές, πλοία, συμπληρώνουν τη θεματολογία της καλοκαιρινής έκθεσης του Κωστή Γεωργίου, ενός καλλιτέχνη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διανύει αξιοσημείωτη πορεία με εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα.

Το τελευταίο διάστημα, ο καλλιτέχνης έδωσε έμφαση στην τοποθέτηση έργων του, μνημειακών διαστάσεων, σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, το γλυπτό «ANATASIS», ένα σύμπλεγμα επτά χορευτών-ακροβατών, οι οποίοι συνθέτουν μία δυναμική πρόταση που παραπέμπει στην ανάταση, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Βούλας, ενώ το γλυπτό του «ECVOUS», που αποτελείται από δύο ψηλά τετράποδα σε χρυσό και κόκκινο χρώμα, βρίσκεται στη Βουλιαγμένη. Άλλα έργα του, επίσης μνημειακών διαστάσεων, είναι η σύνθεση «COSMICON», ύψους 12 μέτρων, που βρίσκεται στην είσοδο εμπορικού κέντρου στην Κίνα, μαζί με ακόμη δύο γλυπτά του, το «KELYPHOS», ύψους πέντε μέτρων και το «ECVOUS», ύψους οκτώ μέτρων, καθώς και το «GALILEO», που βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου St Elizabeth Hospital, στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στη χώρα της Πάτμου, θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: