Από την Ομογένεια οι 12 βουλευτές Επικρατείας: Προχωρημένη πρόταση Τριανταφυλλίδη




Σημείο αναφοράς και σύγκλισης κομμάτων αλλά και φορέων της Ομογένειας έχει καταστεί η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος πρότεινε όπως οι 12 βουλευτές επικρατείας να προέρχονται από την Ελληνική Ομογένεια.

Οι 12 έδρες Επικρατείας του Ελληνισμού, όπως πρότεινε να ονομαστούν ο πρόεδρος της Διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς:

-θα κατανέμονται απόλυτα αναλογικά με βάση τη δύναμη των κομμάτων
-αλλά και ανθρωπογεωγραφικά με βάση τον αριθμό των ομογενών ανά ήπειρο, που τα κόμματα θα επιλέξουν (Αμερική-Καναδάς, Ευρώπη-Γερμανία, Αυστραλία, Αφρική, Ασία).

Μιλώντας πρόσφατα στον Ελληνισμό της Ουγγαρίας και ειδικότερα στο χωριό Μπελογιάννης, ο κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε ως «ανεξόφλητη επιταγή της Πατρίδας στα ξενιτεμένα της παιδιά το δικαίωμα της ψήφου» και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, το συντομότερο και ασφαλέστερο δρόμο υλοποίησης του. Άλλωστε η συνταγματική πρόβλεψη(άρθρο 51, παρ.4), ισχύει από το 2001, και τελεί άνευ αντικρύσματος, εδώ και 15 χρόνια από τα πρώην κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα οποία εσχάτως, πλέον ως αντιπολίτευση, «ανακάλυψαν» ανερυθρίαστα το δικαίωμα της ψήφου των ομογενών, που είχαν θεσμίσει από το 2001».

«Μας ενώνει ο πολιτισμός της Ειρήνης , της ισονομίας και της ισοπολιτείας, Εθνών, Λαών και Πολιτισμών, απέναντι στο εθνικισμό, την απομόνωση και τη μισαλλοδοξία. Μας εμπνέει ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ που ενώνει, στη θέση του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΘΟΡΑΣ που μας εξοντώνει. Η ενίσχυση των θεσμών και των δεσμών συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ της ελληνικής διασποράς και του εθνικού κορμού, όπως και η μεγιστοποίηση της χρήσιμης εμβέλειας και παρουσίας των ελλήνων της διασποράς στον κόσμο μπορεί και πρέπει να αποτυπωθεί και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ξενιτεμένα μας αδέλφια η Πατρίδα σας Χρειάζεται», κατέληξε στην ομιλία του στον ελληνισμό της Ουγγαρίας ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: