“Στηρίζει” τις διαπραγματεύσεις για Κυπριακό αλά τούρκα, με απειλές, ο Γιλντιρίμ




Τη στήριξη της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις αλλά και το ξεκαθάρισμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους, ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ αναχωρώντας το πρωί από την Άγκυρα για τα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε σε σύντομες δηλώσεις στο αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Τουρκίας με τα κατεχόμενα. “Είναι ξεκάθαρη η άποψη μας για την Κύπρο, για την ευημερία των Κυπρίων αδερφών, για το μέλλον τους, ενεργούμε με βάση την αρχή ότι ό,τι ισχύει στην Τουρκία, ισχύει και στην Κύπρο”.

Πρέπει να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό, δήλωσε σημειώνοντας ότι είναι ένα πρόβλημα που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Η ιστορία αυτή είναι μακρά, ας μην την αναλύσουμε, ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ λέγοντας ότι η Τουρκία πάντοτε δίδει σημασία στη λύση.

“Κάναμε κάθε εποικοδομητικό βήμα. Κρίμα που στο παρελθόν αυτοί που έδωσαν υποσχέσεις δεν τις κράτησαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται. Ποιο είναι το βασικό; Ένα κράτος δικοινοτικό. Για να δημιουργηθεί αυτό, ποιο είναι το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί; Θα αντιπροσωπεύονται ίσα οι δύο κοινότητες; Ως Τουρκία θα στηρίξουμε τις συνομιλίες μέχρι τέλους αλλά πρέπει να γίνει γνωστό ότι το μικρότερο λάθος να γίνει στους Κύπριους αδερφούς μας θα σημαίνει ότι το λάθος αυτός έγινε προς την Τουρκία. Αυτό πρέπει να σημειωθεί”, πρόσθεσε.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: