Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, δηλώνει ο Αναστασιάδης: Θρήνος για τους δασοφύλακες




Είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρχίσει να σκέφτεται ότι πέραν του εγώ υπάρχει και το εμείς και πέραν του δικού μας σπιτικού υπάρχει το φυσικό περιβάλλον, οι κοινότητες και ανθρώπινες ζωές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από περιοδεία στην περιοχή της Σολέας και σύσκεψη με τους αρμοδίους.

Ο ΠτΔ είπε ότι αυτές τις ώρες η σκέψη είναι προς τις οικογένειες των θυμάτων και ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους.
Συνεχάρη όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν με κίνδυνο της ζωή τους να αντιμετωπίσουν μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή.

Είναι συγκινητικό, είπε, γιατί οι Κύπριοι πολίτες με προθυμία και αυτοθυσία προσφέρονται να βοηθήσουν. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ενδεικτικά ότι υπήρξε χθες διακοπή στην ύδρευση σε συγκεκριμένη κοινότητα και οι εθελοντές αποκατέστησαν την παροχή ενώ άλλοι 150 εθελοντές είναι στα πεδία της λαίλαπας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως με την εφαρμογή του σχεδίου Ίκαρος για πτητικά μέσα και με τους σχεδιασμούς του Υπουργικού Συμβουλίου οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταβάλει το άπαν των δυνάμεών τους για αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών και απρόβλεπτων παραγόντων.

Αυτή την ώρα, τόνισε, η προσοχή μας είναι στη σωτηρία ανθρωπίνων ζωών και του περιβάλλοντος.

Είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιληφθεί όλων όσων προέκυψαν και θα είναι συμπαραστάτης στις οικογένειες των θυμάτων και αρωγός για τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Θα υπάρξει απόφαση, είπε, για ένα συντονισμένο προγραμματισμό πλήρους αναδάσωσης των περιοχών που υπέστησαν αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Για πρώτη φορά, ανέφερε, παρουσιάζεται τόσος μεγάλος αριθμός πτητικών μέσων για αντιμετώπιση της φωτιάς, ως αποτέλεσμα διμερών συμφωνιών και κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 16 πτητικά μέσα της ΚΔ και από το εξωτερικό και το απόγευμα αναμένονται τα πτητικά μέσα από Γαλλία και Ιταλία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ως το βράδυ να ελεγχθεί το μέτωπο των φωτιών.

Απηύθυνε έκκληση να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να συνειδητοποιήσει ότι πέρα από το εγώ υπάρχει το εμείς και πέραν από το δικό μας σπιτικό είναι το φυσικό μας περιβάλλον, οι κοινότητες και οι άνθρωποι και δεν επιτρέπεται σε κανένα να προβαίνει σε ανάλογες καταστροφικές ενέργειες.

Σε ερώτηση για το σχεδιασμό που υπάρχει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, απάντησε ότι αυτό θα το δει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων από τον Υπουργό Γεωργίας

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό των δύο  δασοπυροσβεστών του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, οι οποίοι χάθηκαν κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ενώ πάλευαν με τις πύρινες φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά των τελευταίων ημερών στην περιοχή Σολέας, εκφράζει ο Υπουργός Γεωργίας.

“Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια εκ μέρους όλων μας στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προς τις οικογένειες των ηρώων μας και τους εύχομαι δύναμη και κουράγιο για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια”, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Υπουργού.

https://mignatiou.com/2016/06/tragodia-stin-kipro-apo-tin-pirini-lelapa-sigklonismos-gia-ton-thanato-dasopirosvesti/

https://mignatiou.com/2016/06/o-anastasiadis-anevale-ti-sinantisi-me-ton-akintzi-episkefthike-tis-pligises-perioches/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: