Ο ακροδεξιός Φάρατζ δήλωσε ότι «αρχίζει να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο»




Ο επικεφαλής του ακροδεξιού ευρωφοβικού Ukip Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι «αρχίζει να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», τη στιγμή που η επιλογή της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται στο 51,7% των ψήφων μετά την καταμέτρηση των ψήφων στις 200 από τις 382 περιφέρειες της χώρας.

«Πλέον , τολμώ να ονειρευθώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φάρατζ.

«Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη νίκη των αληθινών ανθρώπων, των καθημερινών ανθρώπων».

«Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών».

«Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας», δήλωσε ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους υποστηρικτών του Brexit.

— Η στερλίνα πέφτει στο 1,33 δολάριο τη στιγμή που η επιλογή του Brexit προηγείται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

— Με τα 3/4 των 382 τοπικών αρχών να έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα, η έξοδος από την ΕE διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 52% έναντι 48% για την παραμονή, καταδεικνύοντας τη βαθιά διαίρεση στη χώρα. Όλα τα βρετανικά κανάλια προβλέπουν πλέον νίκη του Brexit. Το ποσοστό συμμετοχής βρίσκεται γύρω στο 72%.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προκύπτει ότι υπέρ της παραμονής τάσσεται η Σκωτία, η Βόρεια Ιρλανδία και οι περιοχές του Λονδίνου όπου έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και υπέρ του Brexit η Ουαλία, η βορειοανατολική Αγγλία και οι περισσότερες υπόλοιπες περιοχές.

Η ανατροπή της αρχικής εκτίμησης για επικράτηση της παραμονής έχει προκαλέσει κατακρήμνιση της στερλίνας σε χαμηλό 31 ετών και πίεση στις χρηματαγορές.

Στη Βρετανία κυκλοφορούν ήδη σενάρια παραίτησης του Πρωθυπουργού Κάμερον, ενώ το σύνολο του πολιτικού κόσμου παραδέχεται ότι η νίκη του Brexit θα δρομολογήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΛΟΝΔΙΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: