Μαξίμου κατηγορεί Ν.Δ., που απαντά: Πρώτη φορά αναρχικοί υπερασπίζονται κυβέρνηση




Στα ύψη έχει οδηγήσει το πολιτικό θερμόμετρο η κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη το απόγευμα στο Σύνταγμα με σύνθημα “Παραιτηθείτε”, την οποία η κυβέρνηση συνδέει με τη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι δεν αφήνει τη χώρα να ορθοποδήσει και να βαδίσει σε τοπίο πολιτικής σταθερότητας.

Όπως έγινε γνωστό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντισυγκέντρωση ετοιμάζουν αναρχικοί για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, αφαιρέθηκε η σχετική ανάρτηση που έγινε στο indymedia και κάποιοι καλούσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο. Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα η ανάρτηση αποσύρθηκε από το site που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.

«Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Κύκλοι του Μαξίμου κατήγγειλαν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: ‘οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση’ “.

“Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου” τόνιζαν οι κύκλοι της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι “με το ζόρι” η ΝΔ προσπαθεί να προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα. Σημείωναν μάλιστα πως η κίνησηνα τεθούν θέματα που αφορούν τον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου ήρθαν σήμερα προκειμένου η ΝΔ να “έχει αφήγημα”.

Από την κυβέρνηση μάλιστα χρησιμοποιούν τον όρο “κίνημα της κατσαρόλας”, αντλώντας παραδείγματα από χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου εύπορες αστικές τάξεις τάχθηκαν εναντίον αριστερών κυβερνήσεων.

Μαξίμου για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας: «Κοινωνική ένταση» από τα …πανέρια

“Ανόητη” και “εκβιαστική”, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ και συνδέουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες της για ναυάγιο στην αξιολόγηση και τα σχέδια για δημιουργία πολιτικής κρίσης. Ταυτόχρονα κατηγορούν τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» σε μια προσπάθεια να το συνδέσει με το αυριανό «αντικυβερνητικό event».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: “οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση”. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου», αναφέρουν ειδικότερα οι κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα, η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της. Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων “παραιτηθείτε”, σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010-2014) ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα».

«Η ανόητη και εκβιαστική τακτική, είναι το μόνο που απομένει στην Νέα Δημοκρατία, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως «όσο και αν μάτωσε η ΝΔ για το αντίθετο, η αξιολόγηση έκλεισε, η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές (“φύγετε” ήταν εκείνο) εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο».

«Το μόνο που της απομένει, πλέον, είναι η «φυγή προς τα εμπρός δια της κοινωνικής εντάσεως». Είναι ο μόνος τρόπος να ανακοπεί, στην αρχή της, μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης, που η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίησή της», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και τονίζουν ότι αυτή η τακτική είναι μέρος ενός επικίνδυνου και ταυτόχρονα «γραφικού» σχεδίου.

«Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο; Ναι. Επικίνδυνο για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών. Κατά τα λοιπά πρόκειται για ένα σχέδιο άκρως γραφικό, βγαλμένο από τις καλύτερες παραδόσεις της πολιτικάντικης υποκρισίας και ανυποληψίας, γνήσιο τέκνο της πολιτικής απελπισίας και του ανυπόφορου επικοινωνιακού ερασιτεχνισμού που διακρίνουν τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου και προσθέτουν ότι «η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν -για ευνόητους λόγους- από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόστομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι».

«Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

“Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”, απαντά η ΝΔ σε ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου

«Αυτή είναι η κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής”, απαντά η ΝΔ σε ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση η Συγγρού και προσθέτει πως «η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου, ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.

Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ότι παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν – όπως λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με τα ψέματα και την ανικανότητά τους.

«Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή», συμπληρώνει η ΝΔ.

Η εκπρόσωπος του «Παραιτηθείτε», απέστειλε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «Παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα, για την αυριανή συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα (8 μ.μ.).

Ειδικότερα, με την αναφορά – την οποία υπογράφει και ο δικηγόρος της κυρίας Κριτσιδήμα, Αντώνης Βγόντζας – γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «Παραιτηθείτε…..» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος. Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Τέλος, η κυρία Κριτσιδήμα, σημειώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της την αποστολή της αναφοράς αυτής προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ενόψει της κρίσιμης δικαιοπολιτικά αρμοδιότητας σας».

Πληροφορίες από MEGA CHANNEL, Π. Τσιμπ., Ν. Αρμένης, ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: