Κυπριακό και άλλα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας στη συνάντηση Μπαν – Κασουλίδη




Το Κυπριακό και άλλα σημαντικά θέματα της διεθνούς επικαιρότητας όπως το μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις και η εφαρμογή της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Κασουλίδης προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Κύπρο για τη Νέα Υόρκη την προσεχή Δευτέρα, 6 Ιουνίου και αναμένεται να παραμείνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μέχρι και τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην έδρα του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τους Αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, μαζί με τον Πρέσβη Αντρέα Μαυρογιάννη, θα έχει πληθώρα συναντήσεων και επαφών με ομάδες Μονίμων Αντιπροσώπων κρατών μελών του ΟΗΕ όπως χωρών της Γαλλοφωνίας, ασιατικών χωρών, αραβικών χωρών και χωρών της ευρύτερης περιοχής.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: