Υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω πτώσης της τιμής του δολαρίου




Υψηλότερα κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου λόγω πτώσης του δολαρίου, μετά τα ασθενέστερα από τις προβλέψεις, στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τα κέρδη, ωστόσο, του “μαύρου χρυσού” να είναι περιορισμένα καθώς οι παραγωγοί αύξησαν την παραγωγή με τις τιμές να κρατούνται γύρω από το επίπεδο των $50.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δημιουργήθηκαν μόνο 38.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, στοιχεία που είναι στο ένα τέταρτο από αυτά που αναμένονταν, περιορίζοντας την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ να μην φαίνεται να αυξάνεται πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το νωρίτερο, το δολάριο υποχώρησε, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για όσους αγοράζουν με άλλα νομίσματα.

Γύρω στις 08.40 στις αγορές της Ασίας, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ενισχυόταν 42 σεντ ή 0,86%, σε $49.04, ενώ το Μπρεντ σημείωνε αύξηση 36 σεντ ή 0,73%, στα $50,00.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης στο Αμπού Ντάμπι Ali Majed Al Mansoori εκτιμά ότι οι τιμές πετρελαίου θα αυξηθούν μέχρι τα $60 εντός του 2016.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: