ΗΠΑ: Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου χαιρετίζει την Πανορθόδοξη Σύνοδο




Με ομιλία την οποία καταχώρησε στα πρακτικά της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Έντ Ρόις (Ed Royce), χαιρετίζει την πρώτη εδώ και χίλια χρόνια πανορθόδοξη Σύνοδο που πραγματοποιείται στο Κολυμβάρι της Κρήτης.

“Η συνάντηση, γνωστή ως Αγία και Μεγίστη Σύνοδος, είναι η πρώτη του είδους της εδώ και μία χιλιετία. Οι 14 Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν μαζί περισσότερους από 300 εκατομμύρια πιστούς σ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου Αμερικανών. Οι Εκκλησίες αυτές είναι αυτοδιοικούμενες, αλλά ενωμένες από κοινό δόγμα, πίστη, λειτουργία και ηθική πεποίθηση, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να υπηρετεί ως πρώτος μεταξύ ίσων”.

Ο κ. Ρόις αναφέρθηκε στα θέματα τα οποία θα συζητήσουν οι θρησκευτικοί ηγέτες από τις 19-26 Ιουνίου και στην προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. “Ο Πατριάρχης έχει μια μακρά παράδοση στο να τείνει την χείρα και να εργάζεται για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ όλων των θρησκειών και έχει ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ των Χριστιανών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων. Μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης οργάνωσε συνάντηση θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων μουσουλμάνων ιμάμηδων για να καταδικάσουν τις επιθέσεις ως αντιθρησκευτική πράξη”.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων αναφέρει ότι οι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν διαφορετικά υπόβαθρα και πολιτισμούς και ο ίδιος συμμετέχει στον εορτασμό της ιστορικής αυτής συνάντησης.

Απ. Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: