Οι πνιγμένοι στη Μεσόγειο και οι ευθύνες των Αράβων: Χάθηκαν 10 χιλιάδες συνάνθρωποί μας




Του Πανίκου Παναγιώτου
www.philenews.com

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ασχολούνται με τις εκλογές και στην Ευρώπη με το βρετανικό δημοψήφισμα.

Η πιο σημαντική και συνάμα τραγική είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014 προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη.

Για τις στρατιές των ξεριζωμένων και τη χαώδη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι κατηγορούν συνεχώς τη Δύση. Ποτέ όμως δεν αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες.

Μιλούν για τις επεμβάσεις των Αμερικανών και την αποικιοκρατία των Ευρωπαίων, αλλά συνεχίζουν να συμπορεύονται με τις πιο ακραίες επιλογές και πρακτικές που τους άφησαν οι Οθωμανοί.

Επιπλέον, οι Άραβες κατηγορούν συνεχώς το Ισραήλ για τα δεινά των Παλαιστινίων, αλλά δεν κάνουν στην ουσία τίποτα για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του παλαιστινιακού λαού. Με αιμοσταγείς και ξεπουλημένους δικτάτορες, σουλτάνους και σεΐχηδες, χωρίς δημοκρατία και ελευθερία, συμβάλλουν καθημερινά στην καταστροφή των χωρών τους.

Όπως κάποτε οι χριστιανοί σταυροφόροι σφάγιασαν στο όνομα του Θεού, έτσι κι αυτοί τώρα στο όνομα του Αλλάχ διαπράττουν από τα πιο φρικτά εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Με την απολυταρχία καταδικάζουν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην προσφυγιά εκατομμύρια Άραβες και μουσουλμάνους. Με τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία μετατρέπουν την πίστη τους σε φόβο και θάνατο.

Γι’ αυτό, τίποτα δεν θα αλλάξει στη Μέση Ανατολή αν πρώτα οι ίδιοι οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι δεν αλλάξουν το δικό τους σπίτι και τις δικές τους συμπεριφορές. Αν δεν ανοίξουν τις κοινωνίες τους στον διάλογο, στην ελεύθερη παιδεία και στον σεβασμό του πολίτη.

Κάποτε οι αραβικές αξίες ήταν ταυτισμένες με τη γνώση, το εμπόριο και τα ονειρικά ταξίδια στην πρόκληση για το άγνωστο. Σήμερα, ο αραβικός κόσμος μαστίζεται από μίσος, βαρβαρότητα και πολέμους.

Στην Ιστορία της Δύσης και της Ανατολής υπήρξαν αμέτρητες θηριωδίες και φρικαλεότητες. Τις περισσότερες φορές οι αιτίες ήταν εσωτερικές και όχι εξωτερικές.

Ας τολμήσουν λοιπόν και οι Άραβες να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να βρουν κοινή γλώσσα και δράση για να προστατεύσουν τους λαούς τους, τα χώματά τους και τον πολιτισμό τους.

Έτσι θα σταματήσει και η Μεσόγειος να ξεβράζει πτώματα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: