“Η Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνει”: Πανηγυρίζει ο Φάρατζ, η γερμανική ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή!




Η ΕΕ πεθαίνει, πρόσθεσε σήμερα στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που έγινε χθες.

Η Βρετανία χρειάζεται τώρα μια “Brexit κυβέρνηση”, σημείωσε και ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της εξόδου της από την ΕΕ. “Η ΕΕ καταρρέει, η ΕΕ πεθαίνει”, σημείωσε.

“Ελπίζω ότι ρίξαμε το πρώτο τούβλο από τον τοίχο. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς μια Ευρώπη κυρίαρχων κρατών”, πρόσθεσε.

«Οι Βρετανοί με την κυρίαρχη απόφασή τους προσέφεραν μεγάλη υπηρεσία στην Ευρώπη», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Μπέατριξ Φον Στορτς, η οποία μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, σημείωσε ότι έκλαψε από χαρά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Χαιρόμαστε για μια καλή γειτονία! Η 23η Ιουνίου είναι μια ιστορική μέρα. Είναι η μέρα της ανεξαρτησίας της Μεγάλης Βρετανίας», πρόσθεσε η κυρία Φον Στορτς και κάλεσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να παραιτηθούν, διότι, όπως είπε «το εγχείρημά τους απέτυχε».

Και η Χρυσή Αυγή…χαιρέτησε το Brexit προβάλλοντας τις γνωστές ακραίες της θέσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λονδίνο, Βρετανία, Βερολίνο, Γερμανία, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: