Αυτός είναι ο Ακιντζί… Θέλει τη διατήρηση της «αποτελεσματικής εγγύησης της Τουρκίας»!




Χωρίς να αποτελεί μια άγνωστη στρατηγική, η καταφανώς μετά από τουρκική υπόδειξη, δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί, συνιστά ύπουλο χτύπημα στην Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία ως γνωστόν στοχεύει να καταργήσει…

Και αποδεικνύει, έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι το πραγματικό ενδιαφέρον της πλευράς Τούρκων και Τουρκοκυπρίων δεν είναι η λύση του Κυπριακού, εάν δεν ικανοποιηθούν ΟΛΕΣ τους οι επιδιώξεις, αλλά το πως θα βρουν την ευκαιρία να εγγράψουν υποθήκες για να ρίξουν το φταίξιμο για άλλη μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις στους Ελληνοκυπρίους, ώστε να τους «στριμώξουν» διεθνώς…

Αυτή τη φορά αντικείμενο των δηλώσεων Ακιντζί ήταν η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης (ελληνοκυπριακή διοίκηση την αναφέρει το δήθεν και παράνομο «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα) να προσλάβει 3.000 επαγγελματίες στρατιώτες που θα στελεχώσουν την Εθνική Φρουρά.

Ο πολύς Ακιντζί αποδεικνύεται και ψεύτης! Αφού δηλώνει την ανησυχία του, διότι όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις που έχουν ενταθεί για την επίλυση του Κυπριακού «στη βάση της πολιτικής και κυρίαρχης [sovereign] ισότητας», προβλέπουν τη μη ύπαρξη στρατευμάτων, αλλά τη διατήρηση της «αποτελεσματικής εγγύησης της Τουρκίας»!

Εάν υπήρχε πολιτικός που θα διαπραγματευόταν κάτι παρόμοιο θα τον κρεμούσαν στο κέντρο της Λευκωσίας! Ψεύδεται ο Ακιντζί διότι παριστάνει ότι δε γνωρίζει πως η θέση της ελλαδικής και κυπριακής πλευράς είναι ο τερματισμός των εγγυήσεων από τις «μητέρες-πατρίδες».

Ο Ακιντζί προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, αφού ακόμα και οι Τούρκοι δεν μπορούν να πείσουν ότι ανησυχούν ειλικρινά για 3.000 νοματαίους που θα προσληφθούν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις για τη μείωση της θητείας! Αλλά η στόχευση φαίνεται εκεί που αναφέρεται στο ότι τίθεται σε αμφιβολία η βούληση και η ειλικρίνεια της ελληνικής πλευράς για την εξεύρεση λύσης…

Εντάξει κύριε Μουσταφά, καταλάβαμε… δε φταις εσύ αλλά οι Ελληνοκύπριοι και μόνο που συζητούν τη δημιουργία ενός κράτους που δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη, ενός κράτους χωρίς ένοπλες δυνάμεις, έρμαιο στις ορέξεις του πιο απροσάρμοστου κράτους στον πλανήτη γη με τα γνωστά προβλήματα… όρασης, αφού κοιτά στον καθρέφτη και βλέπει υπερδύναμη, με αποτέλεσμα να έχει θεοποιήσει το γεωπολιτικό bullying.

Εκτός και αν ανησυχούν οι Τουρκοκύπριοι διότι η Τουρκία έχει ανοίξει παντού μέτωπα και όσο μεγάλο στράτευμα και να διαθέτεις, ποτέ δεν είναι αρκετό για τόσο τσαμπουκά, για τόση αφροσύνη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: