Το πακέτο των μέτρων: Η διπλή Ανάσταση που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήρθε…




ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Η διπλή Ανάσταση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί, αφού αποτελεί ένα ακόμα σχήμα λόγου της γλώσσας «Πινόκιο» που χρησιμοποιεί η εξουσία, εξαπατώντας τον λαό και δικαιώνοντας παλαιότερη ρήση του Μ. Λουντέμη: «Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας».

Με την κυβέρνηση να επιστρατεύει τις ανύπαρκτες «κόκκινες γραμμές», πασχίζοντας να συγκαλύψει την άτακτη υποχώρησή της σε ολόκληρο το μέτωπο των διαπραγματεύσεων και να συσκοτίσει την κραυγάζουσα πραγματικότητα της υποταγής και της επερχόμενης κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης…

Για να μην ξεχνιόμαστε, το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ. Σήμερα το χρέος βρίσκεται στα 180% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 335 δισ. ευρώ και παρά τους μνημονιακούς υπολογισμούς για χρέος το 2020 στο 120%, αυτό αυξάνεται συνεχώς. Ετσι αποδεικνύεται ότι η πολιτική λιτότητας και «μείωσης του χρέους» φορτώνει τα βάρη στις πλάτες του λαού, πολλαπλασιάζοντας το χρέος.

Τα δάνεια δεν πάνε για μισθούς και συντάξεις ή για κοινωνικές δαπάνες στην Παιδεία και την Υγεία. Πηγαίνουν στις τσέπες των δανειστών. Στην πραγματικότητα ο λαός συνεχίζει τον δρόμο του μνημονιακού «Γολγοθά». Σκληρά αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Μια άγρια φοροεπιδρομή αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων -και με νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα-, κύμα αυξήσεων φόρων περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας.

Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 8,2 δισ. ευρώ η λεηλασία συνταξιούχων και ασφαλισμένων για την τετραετία 2016-2019. Δραστικές περικοπές στις επικουρικές και κύριες συντάξεις. Το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων θα φέρει μειώσεις αποδοχών στους νέους συνταξιούχους, όπως προκύπτει και από τους υπολογισμούς του ΓΛΚ. Ετσι αναμένεται εξοικονόμηση 21 εκατ. ευρώ για το 2016. Από το 2017 όμως αναμένεται κλιμάκωση: 101 εκατ. ευρώ για το 2017, 222 εκατ. ευρώ για το 2018 και 345 εκατ. ευρώ για το 2019. Τέλος, η επίθεση διευρύνεται στη λαϊκή κατοικία, με τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς και, κυρίως, με την επίσπευση του ξεπουλήματος όσης δημόσιας περιουσίας και όσων δημόσιων υποδομών έχουν απομείνει.

  • Εκπαιδευτικός – ερευνητής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: