Θετικά για την Ελλάδα αποτιμά το χθεσινό Eurogroup ο Αβέρωφ Νεοφύτου




Την ευχή η Ελλάδα σταδιακά να επανεύρει την αξιοπιστία της και να επανακτήσει και αυτή την εθνική της κυριαρχία, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εκτιμά ότι υπήρξαν τα πρώτα “καλά σημάδια” στο χθεσινό Eurogroup.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο περιοδείας του με υποψήφιους βουλευτές του ΔΗΣΥ σε φαρμακοβιομηχανία, στη Λεμεσό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “αρκετά ταλαιπωρήθηκε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός”.

“Ευχόμαστε να είναι το τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής, να τελειώσει η αξιολόγηση για να μπορέσει η Ελλάδα σταδιακά να ξαναβρεί την αξιοπιστία της και να επανακτήσει και αυτή την εθνική της κυριαρχία”, συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος για το θέμα της θεώρησης εισόδου, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “με τις συμπεριφορές του Ερντογάν, ότι δεν θα δεχθεί τη συμφωνία επανεισδοχής με όλες τις χώρες της Ευρώπης και ότι δεν προτίθεται να αλλάξει το νόμο για την τρομοκρατία, που ουσιαστικά παραβιάζει βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν θα εκπληρώσει ποτέ τα 72 κριτήρια που του έθεσε η ΕΕ”.

Ωστόσο, πρόσθεσε, και στην περίπτωση που και τα 72 κριτήρια θα τα είχε υλοποιήσει η Τουρκία, “δεν σημαίνει ότι δεν θα είχε εκ μέρους της δικής μας πλευράς τις επιφυλάξεις και τις πολιτικές τοποθετήσεις, κι αυτό είναι ξεκάθαρο”.

Ερωτηθείς γύρω από τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τα νομοθετήματα που ψήφισε η Βουλή κατά την τελευταία συνεδρία της, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε τη θέση ότι “στις 14 Απριλίου ψηφίστηκαν 20 νομοσχέδια που δεν έπρεπε να ψηφιστούν, απλά γιατί είχαμε εκλογές”.

Σημαντικά νομοσχέδια που έπρεπε να ψηφιστούν, “στάλθηκαν στις ελληνικές καλένδες” είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά αυτά που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και τη δυνατότητα του 23% των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, να μπορούν να έχουν εναλλακτική εισδοχή στα δημόσια πανεπιστήμια, χωρίς να επηρεάζονται οι θέσεις που διατίθενται για τα παιδιά μας που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο.

Για το θέμα θα πρέπει να αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είπε, και ευχήθηκε ότι μετά τις εκλογές, “όλοι, με σύνεση, σωφροσύνη και συνεργασία, να αφήσουμε τον παλιό κακό εαυτό μας και να δούμε το καλό της χώρας”.

Με αφορμή την επίσκεψη στη φαρμακοβιομηχανία Medochemie, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η στήριξη προς τις κυπριακές και ξένες επενδύσεις βοηθά την πορεία της χώρας μας προς ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας, “που είναι το μεγάλο μας στοίχημα και το μεγάλο μας πρόβλημα”.

“Η μείωση της ανεργίας θα έρθει μέσα από δημιουργία νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, προερχόμενων από ντόπιες και ξένες επενδύσεις”, είπε και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις αυτές βοηθούν και δια των φορολογιών, στην ενίσχυση των ταμείων του κράτους, για να μπορεί το κράτος να κάνει την κοινωνική πολιτική του και να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Σταύρος Κονιώτης, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: