Στήριξη για λύση του Κυπριακού από Μέρκελ, Τουσκ και Γιούνκερ σε Αναστασιάδη




Την έμπρακτη στήριξη τους στην επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, επαναβεβαίωσαν, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τους δύο κοινοτικούς αξιωματούχους και την Καγκελάριο σε κατ` ιδίαν συναντήσεις μετά την επετειακή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Λουξεμβούργο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε με λεπτομέρειες για την πορεία των συζητήσεων, για τα σημεία που έχει επιτευχθεί πρόοδος και για τα σημεία όπου υπάρχουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις γενικότερες πτυχές των ευρώ – τουρκικών σχέσεων και τις επιπλοκές που αυτές έχουν με το προσφυγικό ζήτημα. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στους συνομιλητές του τις πάγιες κυπριακές θέσεις σε όλα τα παραπάνω θέματα. H ανταπόκριση των συνομιλητών του Προέδρου ήταν σε κάθε περίπτωση θετική.

ΚΥΠΕ, Αθ. Αθανασίου, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: