Ο Λιού θα ζητήσει από G7 την αποφυγή νέας ελληνικής κρίσης: Επιμένει στην ελάφρυνση




Νέα παρέμβαση για την αποφυγή μιας νέας ελληνικής κρίσης σκοπεύει να κάνει ο Τζακ Λιου κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των G7 στις 20 Μαϊου στην Ιαπωνία, ο οποίος παράλληλα επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα όμως ζητά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, όπως υποσχέθηκε η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πρόγευμα της εφημερίδας Christian Science Monitor, τόνισε ότι σκοπεύει να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια νέα «δραματική κρίση» για τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες αποπληρωμής δανείων του Ιουλίου.

Μάλιστα, επέμεινε στην αμερικανική θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι Ευρωπαϊκές απαιτήσεις στα δημοσιονομικά είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια ευελιξία σε αυτές τις συζητήσεις» είπε ο κ. Λιού, και συνέχισε: «Ιδιαίτερα σε καιρούς που πλησιάζει το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit, ένας νέος κύκλος υψηλής έντασης για την Ελλάδα θα ήταν ατυχής».

http://www.reuters.com/article/us-usa-jacklew-currency-idUSKCN0Y41RD

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: