Η Κύπρος ψηφίζει με το βλέμμα στο εθνικό θέμα: Διεξάγεται σήμερα το δημοψήφισμα;




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Μεγάλη …μέρα η σημερινή. Εχουμε βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο και τα κόμματα και οι πολιτικοί της, αφού τσακώθηκαν όπως τα κοκόρια, αναμένουν την ετυμηγορία των πολιτών. Και όταν μιλά ο λαός (υποτίθεται) ότι οι πολιτικοί αλλά και όλοι μας πρέπει να ακούμε και να λαμβάνουμε υπόψιν τη φωνή του.

Βέβαια, σπεύδω να τονίσω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ψηφοφόροι αποφασίζουν ακολουθώντας την κομματική τους συνείδηση, κάτι που αποδεικνύεται πάντα ότι δεν είναι και το πιο σοφό. Διότι οι Κύπριοι πολιτικοί εκλαμβάνουν την θετική ψήφο ως αναγνώριση γι’ αυτά που (δεν) έχουν κάνει. Και το χρέος προς τους πολίτες είναι αυτό που ξεχνούν πάντα. Αρκετοί άνθρωποι μου ομολόγησαν αυτό που γνωρίζουμε όλοι: Ότι από την Κυριακή το βράδι μην του είδατε τους πολιτικούς, εκλεγμένους και μη…

Το πλέον ενοχλητικό είναι ότι ιδιαίτερα οι πολιτικοί του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ αρνούνται να καταλάβουν και σήμερα το μήνυμα των ψηφοφόρων τους, που τους εγκατέλειψαν τον Απρίλιο του 2004 και δεν ψήφισαν υπέρ του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν… Διότι αν το είχαν νοιώσει δυνατά αυτό το μήνυμα θα άλλαζαν και τις θέσεις τους. Αντίθετα, περισσότερο παρά ποτέ θα εντείνουν από Δευτέρας τις προσπάθειες για να «κλείσει» το Κυπριακό.

Αυτό που φοβίζει όλους μας είναι ότι οι ηγεσίες των δύο κομμάτων αλλά και οι ένοικοι του Προεδρικού Μεγάρου θα εκλάβουν την κομματική ψήφο των οπαδών τους ως επιβεβαίωση και των θέσεων τους στο Κυπριακό –και αυτό δεν είναι αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και η πλειοψηφία του λαού παραμένει και σήμερα προσηλωμένη στην ανάγκη να προστατευθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να μην χαριστεί το νησί στη σφαίρα επιρροής του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας. Θα είναι τραγικό να θεωρηθεί ότι η (τυχόν) υποστήριξη των οπαδών τους, οι οποίοι ψηφίζουν με καθαρά κομματικό κριτήριο, στον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ αποτελεί και ψήφο για τις κάκιστες θέσεις τους σε ότι αφορά τη φιλοτουρκική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Δεν πρέπει…

Η ετυμηγορία του λαού πρέπει σήμερα να αποτελέσει μήνυμα ισχυρό και σκληρό για το εθνικό θέμα. Και το μήνυμα θα πρέπει να αφορά τη συνέχεια, την αυριανή μέρα για την Κύπρο και το λαό της. Η ψήφος η σημερινή δεν πρέπει να εκληφθεί ως επιβράβευση της παρούσας διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, αλλά ως εντολή για καθαρή λύση στο Κυπριακό, η οποία δεν θα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ένα άλλο θέμα που με ανησυχεί πάρα πολύ, είναι η κινητικότητα, η κινητοποίηση και η δραστηριοποίηση που παρατηρώ (από μακριά) του κακού και αρρωστημένου εθνικισμού, ειδικά των κομματιδίων που ελέγχονται από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Εύχομαι και ελπίζω ότι οι απογοητευμένοι οπαδοί του ΔΗΣΥ θα φερθούν με σύνεση και δεν θα δώσουν τη ψήφο διαμαρτυρίας τους σ’ αυτούς που μας έκλεψαν τον γνήσιο πατριωτισμό και πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τις οποίες «ντύνουν» με την ελληνική σημαία. Σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν πολλά δημοκρατικά κόμματα που σκέφτονται πατριωτικά. Δεν πρέπει να δοθεί καμία ψήφος σε αυτούς που υποστηρίζουν τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Και όσοι έχουν σχέση με τη Χ.Α. τέτοιοι είναι… Και χειρότεροι. Τα όμορφα λόγια για την πατρίδα είναι μαχαιριά στη Δημοκρατία και στην Κύπρο μας. Και οι πολίτες θα προσφέρουν εθνική υπηρεσία εάν γυρίσουν την πλάτη στους συνεργάτες των ναζί της Χ.Α.

Χωρίς αμφιβολία η Κύπρος είναι χώρα στην οποία έχει θεριέψει η διαφθορά και αυτό οφείλεται βασικά στον πολιτικό κόσμο, που θεωρεί ότι οι εισφορές των επιχειρηματιών -που εκβιάζονται για να το κάνουν- δεν σημαίνει τίποτα. Είναι απλά ένα «ηθικό θέμα», μας είπαν, ενώ στην πραγματικότητα είναι καθαρή εξαγορά. Εχω μερικές φορές την εντύπωση ότι η διαφθορά εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Πόσες οικογένειες, που είχαν σχέση με το κράτος, πλουσίεψαν και σήμερα παρουσιάζονται ως η αριστοκρατία του νησιού… Πόσοι προύχοντες συνεργάστηκαν με τους Βρετανούς και μετά τον αγώνα της ΕΟΚΑ κατάφεραν και πήραν συγχώρεση από τον Μακάριο και τους άλλους που τον ακολούθησαν συνεχίζοντας το φαγοπότι.

Ας ελπίσουμε ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν εθνικά και όχι κομματικά. Ας ευχηθούμε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν νέα, ηθικά και καθαρά πρόσωπα, που θα νοιάζονται την Κύπρο και τον λαό της, που θα αντισταθούν και θα πολεμήσουν τη διαφθορά. Διαφορετικά, θα γίνουν και χειρότερα.

Καλή ψήφος σε όλους με την ελπίδα ότι θα ηττηθεί σήμερα το κομματικό και αρτηριοσκληρωτικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο του νησιού… Οσα πιο πολλά κόμματα στην Κυπριακή Βουλή τόσο το καλύτερο, με εξαίρεση τους συνεργάτες της Χ.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη διάρκεια του επιτυχημένου «ντιμπέιτ» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με συντονιστή τον εξαιρετικό συνάδελφο Θοδωρή Ρουσόπουλο, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δέχθηκε ερώτημα για το κατά πόσο υπάρχει ατιμωρησία για τους ισχυρούς. Ο κ. Ανδρος Κυπριανού απάντησε ότι η Κυβέρνηση είναι τόσο πρόθυμη να πατάξει τη διαφθορά που «η οικογένεια του Προέδρου (Αναστασιάδη) βρέθηκε αναμεμιγμένη σε ύποπτες μεταφορές χρημάτων», ενώ συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου βρέθηκαν να εκπροσωπούν την αεροπορική εταιρεία Ryanair με ψεύτικα ονόματα, σε συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Πολύ βαριές οι κατηγορίες αλλά εκτοξεύθηκαν στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα και μόνο, για να συσπειρωθούν οι οπαδοί του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το θέμα ξεκίνησε η συνάδελφος Κάτια Σάββα του Πολίτη, το 2012 παρακαλώ, και επιχείρησε να το κλείσει άρον-άρον η κυβέρνηση Χριστόφια και μερικά πολιτικά κόμματα . Η έρευνα απέδειξε ότι το 25% των βουλευτών που ζητούν ξανά την ψήφο των πολιτών δεν υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις και το πλέον σκανδαλώδες είναι ότι ουδείς τους ενόχλησε. Οι πολίτες που θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες ας σκεφθούν καλά πριν ψηφίσουν τους φοροφυγάδες…

WWW.PHILENEWS.COM – WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: