Ελπίζουμε να αναθερμανούν οι προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου λένε οι ΗΠΑ




Την ελπίδα οι δύο πλευρές στην Κύπρο να αναθερμάνουν τις προσπάθειές τους για επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, εξέφρασε η Ουάσιγκτον, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία “φίλο και στρατηγικό εταίρο.”

Ερωτηθείς για τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν την Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τη διεξαγωγή ειρηνικών και δημοκρατικών βουλευτικών εκλογών. Οι Κύπριοι άσκησαν το δικαίωμά τους να εκφράζουν τις απόψεις τους στην κάλπη».

Χαρακτηρίζοντας την Κύπρο φίλο και στρατηγικό εταίρο, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ ανυπομονούν να συνεχίσουν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο.

«Τώρα που οι εκλογές έχουν περάσει, ελπίζουμε ότι οι δύο πλευρές θα αναθερμάνουν τις προσπάθειές τους για την επανένωση της νήσου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», καταλήγει ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: