Ξυπνήσατε κ. Σουλτς; Επικρίνει, κατόπιν εορτής, τον Ερντογάν για τις διώξεις δημοσιογράφων




Την στάση των τουρκικών Αρχών απέναντι σε «ανεπιθύμητους» ξένους δημοσιογράφους επέκρινε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, μετά τα νέα περιστατικά άρνησης εισόδου σε ξένους ρεπόρτερ.

«Μαύρες λίστες με ονόματα δημοσιογράφων δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία» ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς, που προέρχεται από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, μιλώντας στη γερμανική Bild. Αυτό ωστόσο που ο κ. Σουλτς και οι λοιποί Ευρωπαίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει δημοκρατία.

H αναφορά του έρχεται μετά την απαγόρευση εισόδου σε φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, λίγες ημέρες μετά το «μπλόκο» σε δημοσιογράφου του γερμανικού ARD. H ΕΕ παρακολουθεί με ανησυχία υποθέσεις όπως εκείνες της ολλανδής δημοσιογράφου Εμπρού Ουμάρ, δημοσιογράφου τουρκικής καταγωγής που είχε συλληφθεί στο Κουσάντασι για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου.

Ειδικά στη Γερμανία το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με φόντο την υπόθεση του κωμικού Γιαν Μπόμερμαν και του σατιρικού ποιήματός του -αλλά κυρίως την πολιτική συγκυρία με την συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό.

Με πληροφορίες από http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/310628/proedros-evrovoulis-kata-erntogan-gia-mayres-listes-dimosiografon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: