Ο Ερντογάν ελέγχει και τα …ζώα στα κατεχόμενα: Το λάθος του Νίκου Αναστασιάδη




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Μουσταφά Ακιντζί είναι τελικά ένας ατζαμής πολιτικός; Η απάντηση είναι χωρίς αμφιβολία θετική, διότι έπαιξε με σημαδεμένη τράπουλα και έχασε. Είναι, λοιπόν, ατζαμής. Ταυτόχρονα είναι και ένας προβληματικός άνθρωπος, μία διχασμένη προσωπικότητα η οποία εξελίσσεται σε επικίνδυνη όταν αντιλαμβάνεται την αλήθεια, όπως θα την καταγράψω αμέσως παρακάτω:

Γνωρίζει ότι στην Άγκυρα είναι απλά ένα εργαλείο του Ταγίπ Ερντογάν για την επιβολή της ισλαμικής ατζέντας του, που δυστυχώς υποβοηθήθηκε από συγκεκριμένους Ελληνοκυπρίους που κυριαρχούνται από «τουρκολαγνεία». Γνωρίζει επίσης ότι και στις ελεύθερες περιοχές όλο και περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν γι’ αυτό που πραγματικά είναι: ο ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, λόγω ακριβώς της αλαζονικής συμπεριφοράς του κ. Ακιντζί. Εκτός και εάν κατά βάθος ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δεν λέει την αλήθεια ότι ο πραγματικός του στόχος είναι η λύση του Κυπριακού και εκμεταλλεύεται την αλαζονεία του «εταίρου» του στη μάχη επιβολής της ειρήνης… Για ποια ειρήνη μιλάμε βέβαια; Την παράδοση του νησιού στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας; Αυτή είναι η ειρήνη;

Διέπραξε λάθη ο Κύπριος Πρόεδρος. Τοποθέτησε όλα τα αυγά του στον κατοχικό ηγέτη, του άνοιξε πόρτες στην Ευρώπη και την Αμερική αναβαθμίζοντάς τον και τώρα ο κ. Ακιντζί τον πληρώνει με ένα χειρότερο και κάλπικο νόμισμα. Και βεβαίως αναφέρομαι στην εξής πραγματικότητα, ότι αφού έκανε τη δουλειά του και αναβαθμίστηκε ως ισότιμος του κ. Αναστασιάδη, ξεκίνησε να υλοποιεί το νέο τουρκικό σχέδιο: Να επιρριφθούν οι ευθύνες για την κατάρρευση των συνομιλιών στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι συνομιλίες καταρρέουν για έναν και μοναδικό λόγο: Επειδή ο κ. Αναστασιάδης, που καλώς αποφάσισε ότι είναι Πρόεδρος κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε., δεν υποχωρεί στις βάσεις του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Όχι επειδή δεν θέλει, αλλά γνωρίζει πως δεν μπορεί. Του τη χάρισαν οι πολίτες για το κούρεμα των καταθέσεών τους. Δεν θα του χαριστούν εάν υποκύψει, και καλώς θα πράξουν…

Στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης ο κ. Ακιντζί βρήκε πρόσφορο έδαφος, αφού το σύνολο της τουρκικής διπλωματίας απασχολείται το τελευταίο διάστημα με το θέμα της αναβάθμισής του. Προσέξτε: Ενώ υποτίθεται ότι συμμετέχει σε ένα διάλογο που στοχεύει στην τελική διευθέτηση του Κυπριακού, εκμεταλλεύεται τη βλακώδη απόφαση της Λευκωσίας που του δίνει τη δυνατότητα να επισκέπτεται και να συναγελάζεται με υπουργούς Εξωτερικών ξένων χωρών, για να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος του. Μόνο γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Αναστασιάδης έπρεπε να τα τινάξει όλα στον αέρα και να είναι και μάγκας…

Στην Ισλαμική, που του δόθηκε ο λόγος, ο κ. Ακιντζί αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην άρση της δήθεν απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και στην προσπάθεια για αναγνώριση. Δεν θα την πετύχει -εννοώ την αναγνώριση- αφού έχουν γνώσιν οι (Αιγύπτιοι) φύλακες, αλλά επιμένει στον τελικό στόχο. Και εκνευρίζομαι διότι είναι λίγοι αυτοί στο Προεδρικό και στο υπουργείο Εξωτερικών που έχουν αντιληφθεί τα σχέδιά του. Η πλειονότητα των κυβερνώντων τον πιστώνουν ακόμα με καλή διάθεση και βούληση, ενώ στην πραγματικότητα είναι χειρότερος και των προηγούμενων κατοχικών ηγετών.

Η «πολιτική» κρίση στα κατεχόμενα είναι σχεδιασμένη από καιρό και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ασχολείτο με το θέμα διότι είχε μεγαλύτερα προβλήματα και επειδή η κατάσταση στην Κύπρο τον εξυπηρετούσε. Ως γνωστό, όταν διεξάγονται συνομιλίες ουδείς ενοχλεί την Τουρκία και τον γκράντε ηγέτη της.

Όμως -όπως συμβαίνει πάντα στα κατεχόμενα- τον τελευταίο λόγο έχει η Τουρκία, διότι ο κατοχικός ηγέτης είναι μία άβουλη μαριονέτα. Οι Τουρκοκύπριοι ούτε μετράνε, ούτε τους υπολογίζουν. Τους θεωρούν τεμπέληδες και κηφήνες και στην πραγματικότητα οι «καθαροί» και ακραιφνείς ισλαμοεθνικιστές της Άγκυρας δεν τους θεωρούν πραγματικούς Τούρκους, αλλά μπασταρδεμένους.

Γιατί πρέπει να κρύβουμε την πραγματικότητα χάριν των διαπραγματεύσεων και της βλακώδου θεωρίας των διπλωματών μας ότι οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν; Στην πραγματικότητα κερδίζουν διπλά, αφού είναι Ευρωπαίοι πολίτες λόγω της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ δέχονται και την επιχορήγηση της «μητέρας-πατρίδας», της Τουρκίας. Και τώρα που ο Ερντογάν αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και αποφάσισε να συγυρίσει το κράτος του, που ο ίδιος και η οικογένειά του άλωσαν και αρμέγουν, άρχισαν τα κλαψουρίσματα στα κατεχόμενα.

Η αλήθεια είναι μία και πολύ πικρή: Οι δήθεν άμοιροι Τουρκοκύπριοι δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να τερματιστεί η κατοχή στην πατρίδα μας. Δεν τους συνέφερε οικονομικά. Και το πλέον σημαντικό είναι ότι δεν ήταν θέμα ασφάλειας, διότι τα τουρκικά πολεμικά φτάνουν σε έξι λεπτά στην Κύπρο και κάνουν χωράφι με τα μυδραλιοφόρα τους όλο το νησί.

Ο κ. Ακιντζί είναι ένα κακέκτυπο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μόνο που ο τελευταίος ήταν πιο ντόμπρος άνθρωπος. Ήξερες με ποιον είχες να κάνεις. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ είναι ότι όλοι οι ηγέτες του κατοχικού καθεστώτος είναι στην πραγματικότητα εναντίον της λύσης, διότι θα χάσουν τα προνόμιά τους. Αποκαλύφθηκε η γύμνια τους με μία κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον σκιτσογράφο του Φιλελεύθερου Πέτρο Παπαπέτρου, τον γνωστό Πιν, ο οποίος γράφει ιστορία με τις γελοιογραφίες του. Το γεγονός ότι τον καταδίκασαν οι ασπόνδυλοι της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας αποτελεί τίτλο τιμής. Πιστεύω ότι ο Πιν είναι ένας εκ των καλύτερων γελοιογράφων στον ελληνικό χώρο και ότι κάθε του γελοιογραφία είναι πιο σημαντική και από πρωτοσέλιδο τίτλο εφημερίδας. Η καταδίκη του εκπορεύθηκε από καθαρά πολιτικά συμφέροντα και είμαι βέβαιος πως ο ΟΗΕ και η Ε.Ε., όταν πληροφορηθούν τα πραγματικά γεγονότα θα καταδικάσουν αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Πρόκειται για καθαρά παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του δικαιώματος του γελοιογράφου να καταγράφει τα πολιτικά γεγονότα με το πενάκι του. Έχει την πλήρη υποστήριξη και συμπαράστασή μου και τα μέλη της επιτροπής την απόλυτη καταδίκη της απόφασής τους.

http://WWW.PHILENEWS.COM – WWW.ETHNOS.GR

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: